Bakterilerinizi Değiştirebileceğinizi Biliyor muydunuz?

19
7
1
0
0
Başta kulağa imkansızmış gibi gelen bu değişim, aslında sadece egzersize ve beslenme düzenine dayanıyor.

Şüphesiz ki hareketli bir yaşam sürmek, birçok önemli hastalığı sizden uzak tutabilir. Uzmanlar bu noktada egzersiz ve sağlıklı yaşamın önemini vurgularken, aslında hiç de haksız sayılmazlar. Kalp hastalıklarından Alzheimer’a birçok önemli rahatsızlık riskini azaltan bu aktiviteler, yapılan bir araştırmaya göre vücudunuzdaki bakterilerin değişmesine de olanak tanıyor.

Düzenli olarak yapılan egzersizler, aynı zamanda beyin hücrelerinin de artmasına fayda sağlıyor. Yani üşenmeden düzenli olarak yapacağınız kısa süreli hareketler, sizleri daha zinde ve akıllı bir kişiliğe bürüyebilir. Buna ek olarak bizler için hayati önem taşıyan bakteriler de egzersiz ile birlikte daha fazla probiyotik bakteri türleri geliştirmeye çalışıyorlar. İlk olarak fareler üzerinde denenen bu durum, sağlıklı bakteriyel yapının artış gösterdiğini ortaya çıkardı.

Muhtemelen bizlere göre çok daha aktif bir yaşam süren atletler üzerinde yapılan araştırmalarda, normal bir insan ile farklı bakteriyel yapıya sahip oldukları görüldü. Her ne kadar egzersiz ve dengeli beslenmenin önemine vurgu yapmış olsak da sadece egzersizin bile bağırsak ve bakteriyel yapınızı değiştirdiğini söylemekte yarar var. Ancak her şeyin olduğu gibi egzersizin de bir sınırı olmalı çünkü bu konuda da aşırıya kaçan hareketler sizi ve vücudunuzu zora sokabilir.

19
7
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
7
1
0
0