Balıkların Elektrik Kullanımı, İnsan Hastalıklarının Çözümünde Kullanılabilir

9
3
1
0
0
Bazı balıkların elektrik kullanımı, epilepsi gibi insan üzerinde görülen hastalıkların tedavisi için yol gösterici oldu.

Çamurlu Afrika nehirlerinde bir balık etrafındaki dünyayı hissetmek ve türlerinin diğer üyeleriyle iletişim kurmak için elektrik yüklerini kullanmakta. Saniyenin binde biri ile oluşturulan sinyaller, avcıların orada olduklarını bilemeden balıkların gezinmesine imkan sağlar.

Bilim adamları, bu balıkların bu tür kısa deşarjlar yapmak için kullandıkları evrimsel hilelerin, epilepsi gibi hastalıklara yönelik tedaviler için yeni anlayışlar sağlayabileceğini keşfettiler. Texas Üniversitesi tarafından görevlendirilmiş bilim insanları, yaygın olarak bebek balinalar olarak adlandırılan bazı balıkların inanılmaz bir şekilde üremelerini sağlayan benzersiz bir biyoelektrik güvenlik sistemi geliştirdiklerini aktardı.

Bilim insanları bu balıkların kullandıkları elektrik sinyallerini ve nasıl evrimleştiklerini ileride insanlara yardımcı olacağını belirtiyor. Aynı elektriksel yolların, beyindeki elektrik darbelerinin ve kasların nöbetlere neden olduğu epilepsi gibi durumlarda nasıl işlediğine ışık tutabileceği belirlendi.

Kaynak : https://phys.org/news/2018-06-fish-electricity-human-illnesses.html
9
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
1
0
0