Başlarda Beğenilmeyen, Değeri Yıllar Sonra Anlaşılabilmiş 9 Film

44
9
7
6
4
Sinema tarihinde bazı filmler çıktıkları dönemlerde pek beğeni toplayamasa da, yıllar sonra "Aslında çok güzel filmdi" statüsüne yükselebiliyor. Bu tür filmleri yıllar sonra izlemek, son derece keyifli bir aktivite oluyor.

İşte sizler için zamanında değerleri pek bilinmemiş, ancak yıllar geçtikçe sinemaseverlerin kalbini çalmayı ve olumlu değerlendirmeler almayı başarmış 9 film:

1. Yaratık 3 / Alien 3 (1992)

David Fincher'ın ilk filmi olma özelliğini taşıyan Yaratık 3'te, serinin ilk iki filminde yaşadıklarının Ellen Ripley'yi nasıl yaraladığını izlemiştik. Sigourney Weaver, bu rolüyle adeta döktürmüştü. Çıktığı zamanlarda James Cameron'ın aksiyon dolu Aliens filmine kıyasla başarısız görülen film, şimdilerde kendi perspektifini yaratabilmiş son derece başarılı bir film olarak anılıyor.

2. Batman: Hayaletin Maskesi (1993)

Yıllar geçtikçe değeri anlaşılan bir başka film olan Batman: Hayaletin Maskesi'nde, Batman'i üzerine yıkılan bir suçla yüzleşip aklanmaya çalışırken buluyoruz. Gerçekte suçu işlememiş olan Batman, kendini aklamaya çalışma yolunda yeni ve çok güçlü bir düşmanla savaşmak durumunda kalıyor. 

3. Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Yarışı (2006)

Hızlı ve Öfkeli serisinin en farklı filmlerinden biri olan Tokyo Drift'te yönetmen Justin Lin'i, ilk iki filmin aksiyon odaklılığından ziyade zeki bir kurguya odaklanan bir senaryo sunarken görüyoruz.

4. Grease 2 (1982)

İlk Grease filmi, tüm zamanların en ünlü müzikal filmlerinden biri. Filmi izleyen ya da izlemeyen çoğu kişinin bile aşina olduğu müzikleriyle o filmin başarısını yakalamak zor olacaktı. Grease 2, ilk filme kıyasla beklendiği gibi müzikleriyle çok öne çıkamasa da, zamanla daha iyi bir şekilde yıllandı diyebiliriz. Romantizm ögeleri çok daha izlenebilir haldeki bu eğlenceli filmi günümüzde çoğu kişi, ilk filme tercih eder hale geldi. 

5. Cadılar Bayramı III: Cadı Mevsimi  (1982)

Cadılar Bayramı 3, korku türü sevenlerin kafasını zamanında hayli karıştırmıştı. Seri katille ilgili olan ilk iki filmi bir kenara bırakıp ölümcül maskelerle alakalı değişik bir bilim kurgu hikayesi anlatan film, seyircisine keyifli vakit geçirten bir film olarak öne çıkıyor. Çoğu kişiye göre bu film serinin devam filmi olmaktan ziyade farklı bir isimle piyasaya çıksaydı, daha çok beğeni toplayacaktı.

6. Elm Sokağı Kabusu 2: Freddy'nin İntikamı  (1985)

Risk alan bir başka korku filmi serisi ise Elm Sokağı Kabusu. Seriyi bambaşka bir yöne çeken bu filmde, Freddy Krueger'ı bir gencin rüyalarına girerken izliyoruz. Genci ele geçirerek gerçek dünyada insanlara yaşattığı acıları sürdürmek amacında olan Freddy'nin bu filmdeki hikayesi, tüm seri içinde belki de en derin olanı. Son derece rahatsız edici olan, mesaj vermekten de kaçınmayan film, günümüzde hayli olumlu olarak değerlendiriliyor.

7. Hızlı Yarışçı / Speed Racer (2008)

Çok sevilen Speed Racer animesinin sinemaya muhteşem görsel efektlerle uyarlanmış hali olan bu film, döneminin en farklı işlerinden biri. Dolayısıyla yayınlandığı dönemde kafalardaki yeri tam olarak oturtulamasa da, yıllar geçtikçe filmin değeri giderek daha çok anlaşılıyor.

8. Yıldız Gemisi Askerleri / Starship Troopers (1997)

RoboCop ve Total Recall'da yaptığı gibi Starship Troopers'ın bilim kurgu ögelerini de genel izleyicinin çok daha hoşuna gidecek şekilde süsleyen Paul Verhoeven'ın bu işi, uzun süre boyunca hak ettiği değeri görmedi. Sığ bir b filmi olduğu düşünülen, savaşı iyi göstermek için genç ve şirin aktörler kullandığı iddia edilen film; aslında tam tersini savunan ve Hollywood'u kötü ideolojileri iyi göstermekle suçlayan bir yapım.

9. Ölümsüz / Unbreakable (2000)

Süperkahramanlara hümanist bir yaklaşım getiren M. Night Shyamalan'ın bu bakış açısı, zamanının çok ötesinde olarak değerlendiriliyor. Samuel L. Jackson'ın çizgi roman manyağı birini canlandırdığı ve imkansızın mümkün olabileceğini savunduğu karakteriyle Bruce Willis'in süper güçlere sahip olması muhtemel karakterini izlediğimiz film, son derece zekice oluşturulmuş.

Kaynak : http://www.ign.com/articles/2018/07/10/11-underrated-movies-that-arent-underrated-anymore
44
9
7
6
4
Emoji İle Tepki Ver
44
9
7
6
4