Battlefield 1, Türkiye’de "Osmanlı Karşıtlığı" Sebebiyle Yasaklanacak mı?

14
3
3
0
0
Battlefield 1, Türkiye’de "Osmanlı Karşıtlığı" Sebebiyle Yasaklanacak mı?
1. Dünya Savaşı konsepti ile duyurulduğu andan bu yana merakla beklenen Battlefield 1, Osmanlı karşıtı temasıyla Türkiye’de yasaklanabilir.

Uzun süredir Battlefield ve Call of Duty tarafından esi dünya savaşları konularını işlemesi beklenirken, sonunda hamleyi EA tarafı atmış ve Battlefield 1’in resmen 1. Dünya Savaşı’nı konu alacağını duyurmuştu.

Ardından bir de Çanakkale Savaşı’nı konu alacağını, oyunda Osmanlı Devleti olacağını da duyunca oldukça sevinmiş, yaşadığımız toprakların bize ait olmasını sağlayan ve net bir biçimde destan yazan askerlerimizi oynayabilecek olmanın heyecanı sarmıştı. Fakat yukarıda yer alan tekli oyuncu modunda fark edebileceğiniz gibi oyunda yer alan hikayelerden biri Gelibolu, yani Çanakkale Savaşı. Ancak oyunda İngiliz, yani İtilaf Devletleri tarafından Osmanlı’ya savaş açıyor olmak, Osmanlı topraklarını gemi toplarıyla dövmek, bire bir savaşta Osmanlı askerlerini öldürüyor olmak bir anda tepki toplamaya başladı.

Yine yukarıda yer alan çoklu oyuncu yani multiplayer modunda ise Osmanlı askerini alarak savaşabiliyor olsak da asıl sorun ilk videoda detaylarından bahsettiğimiz senaryo bölümünde ortaya çıkıyor. Bunun yanı sıra Osmanlı’ya karşı ayaklanan Arap tarafının yegane bilinen adamı “Arabistanlı Lawrance” bölümünün olması, bu bölümde dönem şartları gereği Osmanlı’ya ağır ithamların bulunması tepkilerin dozajını da arttırıyor.

Gelen tepkiler sonucunda Türkiye’de oyunun satışı ileride yasaklanır mı bilemiyoruz, ancak ortam oraya doğru gidiyor gibi. Fakat, oyunda 1. Dünya Savaşı’nın anlatılması ve bunun haliyle İtilaf Devletleri tarafından yapılıyor olması bu tarz içeriklerde Osmanlı karşıtlığının olmasını doğallaştırıyor gibi. Hatta beklentilere göre EA tarafından gelebilecek bir İttifak Devletleri DLC’si ile bu sefer savaşın diğer tarafını konu alınabilecek olma ihtimali de var. Ancak bunu zaman gösterecek.

Peki, sizce Osmanlı’nın oyunda karşı tarafta konumlandırılmış olması sebebiyle Battlefield 1 yasaklanmalı mı? Görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz. Şahsi düşünceme göre bu denli yasaklanmaya kadar gidecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

14
3
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
3
3
0
0