Battlefield 5'in Yeni Diriltme Sistemi, Manga Dayanışmasını Arttıracak

27
4
3
1
0
Battlefield 5 ekibince açıklaması yapılan yeni diriltme sistemi, oyun içi dayanışmayı ve mangaların önemini arttıracak.

2018 yılı oyun anlamında son derece verimli bir yıl oldu, birçok başarılı oyunun yeni versiyonları, oyun dünyasına damgasını vururken bir kısım için ise işler pek yolunda gitmedi. Henüz tanıtım videosu dışında hiç bir görsel yayınlanmamasına rağmen Battlefield 5, tabiri caizse yerden yere vuruldu. Gerek oyunda ilk defa gerçekçilik dışı bir kadın ögesinin varlığı, gerek fazla hızlı ve süslü oyun yapısı, oyuncular bazında ağır eleştirilerin kurbanı oldu. Fakat yapılan açıklamalara göre Battlefield 5 bir dizi yeni özellikle ile oyuncuları karşılayacak. Bu değişimlerden en radikali ise Sıhhiye (Medics) sistemi üzerine olacak.

Battlefield 5 itibariyle takım arkadaşlarınızı diriltmek yalnızca Sıhhiye sınıfından olmanız gerekmiyor fakat bu faktörün gerçekleşmesi için diriltilen kişi ile aynı mangada olmanız şart. Tabii bu durumun bazı oyun içi yansımaları da olacak, öncelikle Sıhhiye sınıfından olmayan bir oyuncunun bir diğerini tekrar hayata döndürmesi bir hayli uzun sürüyor ve tahmin edeceğiniz üzere bu canlandırma işlemi sonrası can barınız tamamen dolu olmuyor.

Yani bir çatışma alanında bu işlem gerçekleşirse tehdit canlandıran için de canlanan için de devam ediyor. Bu olay pek tabii manga anlayışının önemini arttırıyor; Battlefield 5 itibariyle yardım etmek istediğiniz arkadaşınızı çatışma alanından güvenli bir yere sürükleyebiliyorsunuz. Aksiyon esnasında gerçek bir savaş hissiyatı veren bu deneyim, oyuna eklenen fiziksel etkileşim ile bir kat daha artıyor. Şırınga ile diriltme işlemi esnasında iki taraf da bir süre birbirlerinin yüzüne bakıyor.

Asıl Sıhhiye sınıfının hala işlevi olup olmadığına geldiğimizde ise Medic sınıfı hala önemini koruyor. Sınıfın dışında bir oyuncuya nazaran diriltme işlemini çok daha hızlı yapabilen Sıhhiye sınıfı, ayrıca dirilttikleri kişiyi tamamen sağlıklı hale getiriyor.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/battlefield-5s-new-revive-and-squad-systems-are-its-most-exciting-features/
27
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
27
4
3
1
0