BBC Studios, Doctor Who'nun Yeni Sezonundan Görüntüleri Sızdıranların Peşine Düştü

8
4
3
1
0
Geçtiğimiz günlerde yeni sezonu çıkacak olan Doctor Who'nun bazı görüntüleri, Tapatalk üzerinden sızdırılmış ve sevenlerini spoiler nedeniyle üzmüştü. BBC Studios ise sızıntıyı gerçekleştirenlerin peşine düşme kararı aldı.

Efsane dizi Doctor Who'nun yeni yapımcısı Chris Chibnall, kendi döneminde diziye dair herhangi bir sızıntının yaşanmayacağını ve dizinin sevenlerinin maksimum keyif alabileceğini söylemişti. Ancak sızıntılara Chris Chibnall da engel olamamış gibi görünüyor. Tapatalk üzerinden 2 fotoğraf ve 54 saniyelik bir klip paylaşıldı ve bazı bilgileri gün ışığına çıkarmış oldu.

BBC Studios, program yapımcılarını ve izleyicilerini her türlü güvenlik ihlalinden korumak için büyük bir çaba sarf edeceklerini belirtti. Doctor Who sızıntısıyla ilgili olarak ise şirket yetkilileri, Kaliforniya'ya giderek mahkemeden failin bulunmasını isteme kararını aldı. Kaliforniya'ya gitmelerinin sebebinin ise Tapatalk'ın genel merkezinin orada bulunması nedeniyle olduğu belirtildi.

BBC Studios, Kaliforniya mahkemelerine bir başvuruda bulunarak Tapatalk'ın sızıntıyı gerçekleştiren kişinin kimlik bilgilerini ortaya çıkarmasını sağlayacağını düşünmekte. BBC News'e göre ise klip henüz tamamlanmamıştı ve sesleri henüz renklendirilmemişti, bu da görüntülerin ne zaman ve kim tarafından sızdırıldığını ortaya çıkarmak açısından yardımcı olacaktır.

BBC Studios yaptığı soruşturma sırasında, içeriğin az sayıda kişi ile Discord'da paylaşıldığını da saptadı. Sızdırılan fotoğraflara ve videoya spoiler olması nedeniyle haberimizde yer vermedik. Eğer siz de Doctor Who'nun 11. sezonundan bir sızıntı görmek istiyorsanız, internette kısa bir araştırma yaparak kolayca ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/03/bbc-studios-doctor-who-leak-tapatalk/
8
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
4
3
1
0