Bilim İnsanlarına Göre Bu Görüntüdeki Hayvanı Çok Az İnsan Görebiliyor

109
46
22
20
9
Son aylarda internette dolaşan bir görüntü, bilim insanların da iddiası söz konusu olunca çok fazla dikkat çekmeye başladı. Çok az sayıda insan bir çeşit optik illüzyon olan bu görüntüdeki hayvanı görüp, ne olduğu hakkında fikir belirtebiliyor.

Ilya Klemencov adındaki bir Rus sanatçının “Onlar Yok Olabilirler” isimli bir çalışması, optik illüzyonlar söz konusu olduğunda son dönemin en dikkat çekici internet olayları arasına girdi. Görüntü üzerinde bir kaydırma hareketi yapılmadan, içindeki canlının görülmesi neredeyse imkansız. 

Bilim insanlarına göre bazı insanlar, kaydırma hareketi yapmadan bile içerideki canlıyı görebiliyorlar. Bazı insanlar ise görüntünün içeriğini görmekte ve anlamakta sıkıntı yaşıyor. Elbette bu iddia, söz konusu çalışmanın popülerleşmesi için de ortaya atılmış olabilir. Zira bahsi geçen hayvanı gördüğünüzde, verilmeye çalışılan mesaj da yerine oturuyor. 

Görüntü şu şekilde:

Rus sanatçının amacı, pandaların neslinin tükenmek üzere olduğunu vurgulamak. Optik illüzyonların popüler olduğunu düşünürsek, gerçekten de güçlü bir algı yaratmak için iki kavram çok hoş bir şekilde birleştirilmiş. Çoğu zaman bu canlılar hakkında düşünmediğimizi, onların varlıklarının ne durumda olduğundan bihaber olduğumuzu bize hatırlatıyor. 

Söz konusu panda figürü, aynı zamanda Cesur Yeni Dünya kitabının yazarı olan Aldous Huxley’in kardeşi Julian Huxley’in kurucularından olduğu World Wildlife Fund (WWF - Dünya Doğayı Koruma Vakfı) örgütünün de logosu. 

Rus sanatçının viral olması diğer görüntü ve içeriklere nazaran daha kolay olan optik illüzyon kavramıyla, nesli yok olan pandaları korumak için yıllardır çalışan WFF’in logosunu bir arada kullanması takdir edilesi bir adım olmuş.

Kaynak : http://www.anonews.co/very-few-can-spot-the-animal-in-this-photo-science-says/
109
46
22
20
9
Emoji İle Tepki Ver
109
46
22
20
9