Bilimin Hala Cevap Bulamadığı 6 Gizemli Biyolojik Olgu ve Olay

169
21
19
10
9
Altın çağını yaşayan bilimin dahi cevap bulamadığı 6 biyolojik olgu ve vakayı sizler için listeledik.

Bilim, geçmişten bugüne insanoğlunun doğayı anlamasında ve doğaüstü ya da efsaneleşmiş olguların açıklanmasında bir rehber olmuştur. Günümüzde bilim ve teknoloji hiç olmadığı kadar gelişkin bir hal almış olsa da dünyanın en başarılı uzmanları tarafından dahi açıklanamayan birçok olay ve vakaya dair soru işaretleri hala yeryüzünde yaşamını devam ettiriyor. Sizler için bilimin henüz açıklayamadığı 10 biyolojik gizemi inceleyeceğiz; hazırsanız başlayalım…

Çekiç Kafalı Köpekbalığı

Görünüş anlamında en eski köpekbalığı türlerinden biri olduğu izlemini veren bu köpekbalığı türü, aslında tahmin edilenin aksine soyunun en genç üyesi. İlk köpekbalığı türünün 450 milyon yıllık bir maziye sahip olduğu düşünüldüğünde 20 milyon yıllık bir geçmişe sahip olan çekiç kafalı köpekbalığı, ilginç kafatası ile hala bilim insanlarının ve deniz biyologlarının aklını kurcalıyor. Kafatasının işlevi hakkında “Avlanmak için kullandıkları bir silah” ve “Yüzme dinamiklerini geliştiren bir faktör” gibi savlar üretilmiş olmasına karşın henüz bu tür abes bir vücut yapısının işlevi tam olarak kestirilebilmiş değil.

Pasifik Adalılar İçin Sağlıklı Olan Kava, Neden Avrupalılar’ı Zehirliyor?

90’lı yıllarda takviye bir besin olarak kullanılan Kava, birçok Avrupa ülkesi ve Amerika’da popüler olmuş ancak 2001 yılı itibariyle karaciğere son derece zararlı olduğu ortaya çıkmıştı. Temel olarak uyku problemleri, stres ve endişe gibi faktörlere iyi geldiği düşünülen Kava’nın insanı yavaş yavaş zehirlediği açıklanmıştı. Kullanım anlamında temel çıkış noktası Pasifik Adalılar olan Kava, yerli halk tarafından törenlerde tüketilen kültürel bir içki olarak kullanılıyor. İşin ilginç boyutu ise başka insanlar için zehirli etkileri bulunan bu bitki yöre halkında hiçbir yan etki göstermiyor, aksine sağlıklı bir gevşeme yolu olduğunu dahi söylemek mümkün.

5 Yıl Boyunca Çürük Kokan Yara

1991 yılında bir çiftçinin tuhaf bir kaza sonucu tavuk kemiği ile parmağını kesmesi o dönem gülünç bir haber olarak medyada kendine yer bulmuştu; ancak daha sonraları haberi daha da ilginç kılan bir olay gerçekleşti. Çiftçinin tavuk kemiği tarafından yaralanan parmağı yıllarca iyileşmediği gibi çürük et kokusuna benzer son derece ağır bir kokuya sahip oldu. Gizemi çözülemeyen bu vaka 5 yılın ardından ansızın kendi kendine iyileşti.

Kafatasında Dişler Bulunan Dağ Aslanı

Soyu tükenme tehlikesi altında olan ve kedigiller arasındaki en iyi avcılardan biri olan bu gizemli kedilerin bir örneği son derece akıl karıştırıcı bir duruma sebep oldu. İddialarına göre bir adamın köpeğine saldıran dağ aslanı, adam tarafından etkisiz hale getirilmişti, işin ilginç yanı ise öldürelen dağ aslanına yakından bakıldığında fark edildi. Bahsi geçen dağ aslanın kafasının üst kısmında da dişler bulunuyordu.

İnsanların Genital Bölgelerinde Neden Kıl Bulunur?

Bilimin henüz açıklayamadığı ve günümüzde çoğu kişi tarafından estetik bulunmayan bu faktörün işlevi hala tam olarak açıklanabilmiş değil. Temel argümanlar şimdilik sadece mikroplardan ve bakterilerden korumak için var oldukları ve hormonal kokuları tutuyor olma ihtimalleri yönünde.

İnsanlar Neden Müziği Sever?

İnsanoğlunun varoluşundan bu yana bir şekilde hayatlarımıza giren müzik, insan beyninde oluşturduğu etkiler ile hala dünyanın en büyük gizemlerinden birini oluşturuyor. Beynin bir çok noktasını aktif eden müziğin insan için neden bu kadar önemli ve etkili olduğuna dair henüz bir cevap bulunabilmiş değil.

 

Kaynak : http://listverse.com/2016/04/23/10-biological-mysteries-that-continue-to-baffle-scientists/
169
21
19
10
9
Emoji İle Tepki Ver
169
21
19
10
9