Bilimsel Araştırma İçin Takip Edilen Leyleğin Vericisindeki Sim Kart Çalındı, Ekibe 3 Bin Dolar Fatura Geldi

79
36
9
3
2
Polonyalı kuşbilimcilerin verici ile takip ettiği leyleğin üzerindeki sim kart çalındı, leylekten bir daha haber alamayan kuşbilimciler, bir de 3 bin dolarlık fatura borcu ile karşılaştı.

Bildiğiniz üzere kuşbilimciler kuşların üzerine vericiler yerleştirerek göç rotalarını, duraklarını izliyorlar. Polonyalı bir grup kuşbilimci de 'Kajtek' adını verdikleri bir leyleği aynı yöntemle izliyorlardı. 4 yavrusunu büyüttükten sonra leylek Kajtek, geçtiğimiz 17 Ağustos'ta Polonya'dan sıcak ülkelere doğru yola çıktı. Sırasıyla Ukrayna, Romanya, Türkiye, Suriye, İsrail, Mısır güzergahını takip eden Kajtek, 1 buçuk ayda 6 bin 154 kilometre yol kat etti ve Sudan'daki Nasir Gölü yakınlarına ulaştı.

Kışı Sudan'da geçirdikten sonra 1 Şubat'ta dönüş için yola çıkan Kajtek, 10 günlük yolculuktan sonra Sudan'daki Mavi Nil Gölü yakınlarındaki vadide mola verdi. Ancak bu noktadan sonra işler değişti ve Kajtek Polonya'ya dönüş güzergahından ayrılarak birbirinden farklı güzergahlarda bir gün içinde 25 km mesafe kat etti. Kajtek'i sürekli olarak takip eden araştırma ekibi, bu hareketi biraz anormal bulsa da kuşun henüz Polonya'ya dönme niyetinde olmadığını düşündü ve beklemeye devam etti.

Fakat 26 Nisan'da Kajtek'ten gelen sinyaller tamamen kesildi. Leylekten haber alamayan ve başına kötü birşey geldiğinden şüphelenen kuşbilimciler, en büyük şoku ise 7 Haziran'da gelen 3 bin dolarlık fatura ile yaşadı. Kajtek'in omurgasına entegre edilmiş vericide bulunan sim kartın çalındığını ve 20 saatlik görüşme yapıldığını öğrendi. 

Bilimsel bir inceleme için gözlemlenen leyleği, omurgasındaki sim kart için canice öldüren insanların kim olduğu ise henüz bilinmiyor. Kuşbilimcilere göre Kajtek'in hayatta olması mümkün değil çünkü omurgadaki sim kartı hayvana zarar vermeden çıkarmış olma ihtimalleri oldukça düşük. 

79
36
9
3
2
Emoji İle Tepki Ver
79
36
9
3
2