Bir Efsanenin Çöküşü: Yahoo Messenger Kapanıyor

29
5
3
3
1
Geçtiğimiz yıl ABD’li telekomünikasyon şirketlerinden Verizon’a satılarak derin bir yara alan eskinin internet devi Yahoo, 20 yılın ardından messenger uygulamasını kaldırıyor.

Günümüzde eskinin dev internet sitelerinin ve uygulamalarının bir bir kapandığını ya da satıldığını görmek sıradan bir eylem halini aldı. Özellikle MSN Messenger’ın kapanması ile kendini iyice hissettiren bu akım, çağın gerekliliklerinden biri olarak görülüyor. Zira bir şirket ya da kuruluş ne kadar köklü olursa olsun, çağa ayak uyduramadığı takdirde değer kaybetmeye mahkum kalıyor.

Bu gelişmeler ışığında 20 yıldır internet kullanıcılarına hizmet sağlayan Yahoo Messenger, hizmet hayatının sonuna geliyor. Yahoo Messenger, Verizon’a 4.5 milyar dolara satılmasının ardından, 17 Temmuz itibari ile erişime kapanıyor.

2017 yılında şirketin CEO’su Marrisa Mayer’in görevden ayrılmasıyla yara alan Yahoo, 2013 yılında uğradığı siber saldırı sonucu 3 milyar Yahoo hesabının etkilendiğini duyurunca kullanıcılarının da güvenini kaybederek son darbeyi almıştı. Artık hemen hemen her türlü uygulamanın, yeni internet devlerinin kontrolü altında olduğu düşünülürse Yahoo’nun toparlanması oldukça zor görünüyordu. Umarız bu devrin kapanışı bir sonraki nesil internet sitelerine ders olur ve kullanıcılar olarak; çok daha kaliteli hizmetlere, güvenli bir şekilde erişim şansımız olur. 

Kaynak : http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/20-yillik-devrin-sonu/83000/83421/
29
5
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
29
5
3
3
1