Bir iPhone 7'nin Üretimi Apple'a Ne Kadara Mâl Oluyor?

0
0
0
0
0
Fiyatı ile cep yakan iPhone 7'nin Apple'a maliyeti ne kadar?

iPhone'lar tanıtıldığı her dönemde piyasanın en pahalı akıllı telefonları arasında olmayı başarıyor (hatta bu konuda zirvenin sahibi diyebiliriz). Bunun üstüne bir de ülkemizde ''zart'' ve ''zurt'' vergileri eklenince iPhone'ların fiyatları ikinci el araç fiyatları ile neredeyse aynı oluyor.

Merak edilen soru ise fiyat olarak böyle ciddi rakamlara çıkan cihazı üretmek de bu kadar pahalı mıdır? Tabiki Apple, iPhone'ları üretirken kaliteli malzeme kullanıyordur. Yani ucuza kaçma gibi bir durum olduğu söylenemez (kısmen). Ancak bir gerçek var ki Apple bir iPhone'dan oldukça iyi kâr elde etmekte.

Peki bir iPhone 7'nin Apple'a maliyeti tam olarak ne kadar?

Bu soruyu iPhone 7'nin parçalarının fiyatları ile cevaplayalım:

- Ekran: 37 dolar
- Batarya: 4 dolar
- Kameralar: 26 dolar
- Anakart: 74 dolar
- Hoparlörler: 11.50 dolar
- Gövde (telefonun kasası): 22 dolar
- Diğer parçalar: 117,50 dolar

Bu değerleri topladığımız zaman bir iPhone 7'nin Apple'a maliyetinin 292 dolar olduğunu görmekteyiz. Apple ise aynı cihaz 750 dolardan satışa sunuyor. Yani Apple, her iPhone 7 satışından %39 kâr elde ediyor.

Tabi bu kazancın doğrudan, hiç kesintiye uğramadan Apple'ın cebine gittiğini söylemek yanlış olur. Zira iPhone gibi bir cihaz üretmek istiyorsanız yazılıma, pazarlamaya ve telefonun iyi bir altyapıya ihtiyacınız var.

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Heres-how-much-it-costs-to-build-the-iPhone-7_id85618
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0