Bir Kez Daha Henüz Keşfedilmemiş Bir Asteroid Dünya'nın Yakınından Geçti!

0
0
0
0
0
Asteroidler gezegenimizin çevresinden 'vızır vızır' geçmeye devam ediyor. Biz ise hiçbir şey yapamadan izliyoruz.

Son birkaç haftadır uzayda işler karışık. Özellikle Dünyamızın çevresinde. İşin şakası bir yana, gökbilimciler yeni bir asteroid keşfetmiş durumda ve bu keşif, söz konusu asteroid Dünyamızın epey yakınından geçmesinin ardından oldu. Yani asteroidin geldiğini göremedik.

Geçen asteroidin Dünya'ya yakınlığı, Dünya ile Ay'ın arasında olan mesafenin onda biri kadar. Yani pek de uzağımızdan geçtiği söylenemez. İşin endişelendiren kısmı ise son iki hafta içinde bunun ikinci kez yaşanıyor olması.

2 hafta önce 2016 QA2 isimli asteroid benzer şekilde Dünya'nın yakınından geçmişti. Yeni geçen ve 2016 RB1 olarak adlandırılan asteroid ise iki hafta önce geçenden daha küçük ancak Dünya'ya daha yakın bir mesafeden geçmiş.

Tabi her iki asteroidin de dönüp tekrar Dünya'ya çarpması gibi bir durum söz konusu değil. Zaten gökbilimcilerin bu iki asteroid konusunda bir endişesi yok. Asıl can sıkan ve bizleri kara kara düşündüren şey ise, bu asteroidlerden çok geç haberdar olmamız.

Bu asteroidlerden biri ya da ikisi birden direkt olarak Dünya'ya çarpabilirdi ve bizim tam anlamıyla ruhumuz duymazdı. İşte gökbilimcileri asıl endişelendiren konu da bu.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0