Uzay Savaşı Mı Başlıyor? ABD’nin Uydularını Yok Edilebilir!

2
0
0
0
0
Dünyamızın deyim yerindeyse içine eden dünya savaşları şimdi de uzaya taşınıyor olabilir.

Savaş.. İnsanlığın belki de en zarar verici özelliği olsa gerek. Sebebi ne olursa olsun sonu kanla ve milyonlarca kayıpla sonuçlanan savaşlarda şimdiye kadar yaşanan Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı başta olmak üzere her savaşta kim kazanırsa kazansın maalesef her zaman insanlık kaybediyor.

Bu noktada dünyanın iki süper gücü olarak lanse edilen ve aralarında bir türlü bitmeyen çekişmeyle soğuk savaş dediğimiz durumların yaşandığı Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasındaki rekabet, şimdi de uzaya taşınacak gibi.

Daha öncesinde uzay yarışı haline gelen Amerikan ve Rus uzay ajanslarının kapışması, gövde gösterileri devam ederken şimdi durum savaş konumuna geçebilir. Ortaya çıkan sağlam iddialara göre Rusya ve Çin’in geliştirdiği uzun menzile sahip uzay silahları ile ABD’nin sahip olduğu iletişim uydularının tüm bağlantıları engellenebilecek.

Tam manasıyla bir bilim kurgu filmi senaryosuna dönen olayda Amerikan Askeri yetkililer bu durum için hükümetlerini uyarmışlar. Hem silah hem de özel geliştirilmiş uydular ile tüm iletişimi kesebileceği söylenen Rusya ve Çin, eğer bunu gerçekten başaracaklarsa istedikleri anlarda tüm dünyayı iletişim bazında felç noktasına getirebilecek. Uzaya Ek İşlevsel Bileşen Komutanlığı’nda görev alan komutan David Buck tarafından CNN’e yapılan uyarıda 15 yıldır bu tarz bir geliştirme ve ar-ge çalışmasında olduğunu düşündüğü Rusya ve Çin’in dünya savaşını uzaya taşıma niyetinde olabileceği konusunda iddiada bulunmuş.

“Kendine özgü savunma yetenekleri olmaksızın, yakıt ikmal uçaklarını ya da bir jet üretmeyi hayal edebiliyor musunuz? Dolayısıyla uydularımız risk altındadır ve zemin altyapımız risk altındadır. Ve biz onları koruyup koruyabileceğimizden emin olmak için çok çalışıyoruz.” şeklinde bir açıklama yapan Buck, tehlikeye dikkat çekiyor.

ABD Stratejik Komutanlığı Genel Müdürü olan John Hyten ise "Çok iyi bir gözetim ve istihbarat kabiliyetimiz var, bu nedenle inşa edilecek tehditleri görebiliyoruz" diyerek konuya dikkat çekiyor.. "Dolayısıyla kendimizi savunacak yetenekler geliştiriyoruz. Gerçekten bu kadar basit. Rusya, ABD'li muadilleriyle yakınlaşmak ve onları çıkartmak için tasarlanan 'Kosmos 2499' adlı 'kamikaze' uydularını konuşlandırdı.” diyerek gerçek manada bir hareketliliğin olduğunu savunan Amerikan yetkililerin bu komplo teorileri sonuç olarak bizlere ne getirecek bilmiyoruz. Ama görünüşe göre deyim yerindeyse dünyanın içine ettiğimiz yetmemiş gibi gözümüzü şimdi de uzaya dikmişiz.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0