Bisiklet Sürücüsünü Öldüren UBER Şoförü Ses Yarışması İzliyormuş!

34
8
3
1
1
Bisiklet Sürücüsünü Öldüren UBER Şoförü Ses Yarışması İzliyormuş!
Geçtiğimiz mart ayında yaşanan ölümcül UBER kazasına dair yeni bulgular gelmeye devam ediyor. Polis raporlarına göre kaza, tamamen sürücünün sorumsuzluğundan kaynaklanmış.

Üzerinden aylar geçmesine rağmen halen araştırmaları süren kazaya dair gelen son raporlar oldukça vahim. Sürünün %100 hatalı olduğu belirtilen rapora göre aracı kullanan Rafaela Vasquez'in Hulu TV üzerinden 'The Voice' isimli ses yarışmasını izlediği ortaya çıktı.

Karşıdan karşıya bisikletiyle geçmeye çalışan 49 yaşındaki Elaine Herzber'in ölümüne neden olan kaza sonrası otonom araçlar fazlasıyla tartışılır olmuştu. The Tempe Polis Departmanı'nın araştırmaları, kaza gerçekleştiği sırada, Vasquez'in yayın kesilene dek tam 42 dakikadır Hulu TV'de online olduğunu ve kazadan birkaç dakika önce The Voice'u izlemeye başladığını tespit etti.

UBER'in Arizona eyaletindeki tüm otonom araçlarını geri çekmesine neden olan kaza da böylelikle aydınlanmış oldu. Her ne kadar aracın olaydaki kusuru halen tartışılsa da ana nedenin sürücünün sorumsuzluğu olduğu kesinleşmiş oldu. Asfalta çıktığından beri 2-3 farklı kaza haberi dışında rüştünü ispatlayan bu otonom araçların ilerde daha güvenli bir hal alacağından şüphemiz yok.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/22/17492320/safety-driver-self-driving-uber-crash-hulu-police-report
34
8
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
34
8
3
1
1