“Bitcoin, Uzun Vadede 50 Bin Doların Üzerine Çıkacak”

5
3
2
2
0
Abra isimli mobil kripto para borsasının CEO’sundan, en tartışmalı kripto para birimi Bitcoin hakkında bir açıklama geldi. Son haftalardaki düşüşüne rağmen değer kazanacağına yönelik pek çok yorum yapılan Bitcoin hakkındaki olumlu değerlendirmeler artıyor.

ABD’li teknoloji sitesi Inverse, geçtiğimiz günlerde Abra CEO’su Bill Barhydt’in Bitcoin hakkındaki görüşlerine yer verdi. Kendisine göre en değerli kripto birimi Bitcoin, 50 bin dolar barajını görecek. Barhydt, bu yükseliş için sabırlı olmak gerektiğini söylüyor.

Diğer tahminlerin aksine net bir zaman dilimi söylemeyen yetkili, böylece öngörüsünü daha uygun hale getirdi. Tarih verilen tahminler artık yatırımcıların çok da umrunda olmuyor, çünkü büyük çoğunlu gerçekleşmiyor.

Abra uygulaması büyük bir hızla mobil cihazlardan yatırım kontrol etmek isteyenlerin tercihi haline gelirken, aynı zamanda dijital cüzdanlara her yerden erişim fırsatı da sunuyor. Son aylarda kripto para yatırımcılarına özel blok zinciri temeline dayanan akıllı telefonların çıkmasıyla birlikte, benzer uygulamaların önemi de artacaktır. Bu uygulamalar aynı zamanda daha fazla insanın yatırım yapmasını sağlayacağından, kripto para piyasalarında uzun vadede bir yükseliş beklemek mantıklı olabilir. Elbette bu tahmine ilişkin bir tarih vermemek garanticilikten çok, henüz piyasanın tam anlamıyla doygun bir pozisyonda olmamasından kaynaklanıyor.

Mastercard ve Visa gibi şirketlerin mobil kripto para ticaretine yönelik ortaklıklarını arttırmaları, gündelik hayatımızın bir parçası olan kartların da bu ticarette rol üstlenmesini sağlıyor. Diğer taraftan bireysel finansal okuryazarlık düzeyinin de artışta olması nedeniyle yaşanacak yükselişlerin ani düşüşlere karşı dirençli olacağını söylemek mümkün. 

Bitcoin’in 50 bin dolar barajına ulaşacağına yönelik ilk sektörel değerlendirme bu değil. BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Haziran ayı başlarına CNBC’ye verdiği röportajda yine benzer değerlendirmelerde bulundu. Hayes’in tahmininde öngördüğü bir zaman dilimi de vardı. Kendisi 2018 sonunu işaret etti. Birkaç hafta sonra da 6 bin dolarlık baraja kadar düşüş yaşanacağından bahseden CEO, yükselişin yine de gerçekleşeceğinden emindi. 

Reddit gibi küresel platformların kripto para tartışmalarındaki ana akım görüşler, tahminlerin aslında hiçbir önemi olmadığı üzerine. Kripto para piyasasına yönelik çıkarımların hala birer spekülasyondan ibaret olduğunu düşünen çok sayıda yatırımcı da var. 

Tahminde bulunanların önünde kendilerinin birer spekülatör olmadıklarını kanıtlamak için tek fırsatları var; o da öngörülerinde haklı çıkmaları.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/46955-bitcoin-price-abra-ceo-predicts-50-000-as-crypto-wallet-adds-new-features
5
3
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
2
2
0