Bitcoin Yeniden Yükselişe Geçti, Bütün Kripto Paralar Toparlanıyor

10
6
4
4
1
16 Temmuz’dan bu yana genel anlamda toparlanmaya başlayan kripto para piyasası, dün akşam ve gece saatlerinde yılın en hızlı yükselişini kaydetti. Bitcoin yeniden 7500 dolar seviyesine çıkarken, aynı ruh hali diğer popüler kripto para birimlerine de yansıdı. Peki bu yükselişin ardında ne var?

2018 yılı, kripto para yatırımcılarının büyük bir çoğunluğu için kaygılı başladı. 2017’nin ikinci yarısında genel anlamda çok kazandıran piyasa, yılbaşından bu yana spekülatif dalgalanmalara sahne oldu. Uzmanların tartışmaları yeniden alevlendi, Bitcoin gibi birimlerin geleceğine ilişkin çıkarımlarda bulunan analistler ciddi derece kutuplaştı. 

17 Temmuz akşamı ve gece saatlerinde hareketlenmeye başlayan Bitcoin, 7543 dolara yükseldi. Ethereum, Ripple ve Litecoin de dahil olmak üzere alt-coin ailesinin üzerindeki baskı da kalkmaya başladı. Tüm spekülasyonlara ve negatif değerlendirmelere rağmen Bitcoin, Aralık 2017’de yakaladığı piyasa hacminin %60’ını korumaya devam ediyor. Aynı zamanda son 1 ayın en yüksek barajı olan 7500 doları aşmasıyla, piyasada yeniden güven havası esmeye de başladı.

Bitcoin ve en popüler 5 kripto para biriminin, 18 Temmuz sabahı itibariyle son durumları:

En son 8 Haziran’da 7500 doların üzerinde işlem göre Bitcoin, piyasanın geçtiğimiz hafta sonu 42 milyar dolar değer kaybetmesiyle birlikte çeşitli ekonomistlerin tepkilerine neden olmuştu. Güney Kore’de meydana gelen siber borsa saldırıları, Çin’deki yatırım platformlarına ilişkin kısıtlayıcı düzenlemeler, pazar manipülasyonu, kara para aklama gibi bir dizi olay yüzünden dünyanın hemen hemen her yerinde inceleme altında olan Bitcoin, tüm endişeleri tarumar edeceğe benziyor. Yukarıda sayılan baskı nedenlerinin petrol, altın, yasal mevzuatı olan merkezi para birimlerinde daha çok miktarlarda yaşanması tüm bu süreçte göz ardı ediliyor.  

Bitcoin yatırımcılarının yakından takip ettikleri Directional Movement Index, Nisan ayından bu yana ilk olumlu saptama noktasına ulaştı. Bu sinyal en son gözlemlendiğinde, kripto para birimlerinde üç hafta boyunca ortalama %20’lik artışlar görülmüştü. 

Kripto para piyasasının hareketleri, bu hareketlenmelerin nedenleri ve sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerimize devam edeceğiz. Eğer Bitcoin ya da diğer kripto paraların sadece bir sonucu olduğu, buz dağının görünmeyen kısmı olan blok zinciri hakkında bilgi almak istiyorsanız, buradaki içeriğimizi de okuyabilirsiniz. 

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-07-17/bitcoin-surges-after-breaking-back-through-7-000-level
10
6
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
10
6
4
4
1