Boğaziçi Üniversitesi'nde Ücretsiz Siber Yaz  Kampı! (Son Başvuru 17 Haziran)

18
7
3
3
2
Boğaziçi Üniversitesi Siber Güvenlik Merkezi'nin (BUSİBER) düzenlemiş olduğu ücretsiz Siber Güvenlik Yaz  Kampı‘18, 2-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Kamp için son başvuru tarihi ise 17 Haziran.

Boğaziçi Üniversitesi Siber Güvenlik Merkezi (BUSİBER), 2-7 Temmuz  tarihlerinde ücretsiz siber kamp düzenliyor. BUSİBER Yöneticisi Doç. Dr. Bilgin Metin şöyle konuştu: "Dördüncü siber kampımızı gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz.  17 Haziran son başvuru tarihimiz. 18 Haziran’da online bir sınav ile başvuru yapan öğrencileri bir ön elemeye tabi tutuyoruz. Daha sonra öğrencileri laboratuvar ortamında bir sınava daha alarak siber güvenliğe en yetenekli öğrencileri beş günlük kampımıza kabul ediyoruz.’’

‘’Kampımızda üç öğün yemek verirken şehir dışından gelen öğrencilere üniversite yurtlarında konaklama imkânı da sağlıyoruz. Öğrencilerimize siber güvenlik eğitimlerinde yaygın kullanılan saldırı araçlarının ötesinde bunların arka planındaki mantığı öğreterek sağlam bir temel kazandırıyoruz.’’ diyen Bilgin Metin, ‘’Buradaki temel becerileri kazanan öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri çok hızlı gerçekleşiyor.’’ dedi ve ekledi: ‘’Kampımızda yer alan bilişim suçları hukuku dersleriyle öğrendikleri bilgileri etik ve kanunlara uygun şekilde kullanmalarını konusunda bilinçlendiriyoruz." Bu sene kişisel verileri koruma kanunu kapsamında güncel bilgileri de kamp kapsamına aldık. Kampta, sektördeki önde gelen siber güvenlik uzmanları Fatih Emiral, Burhanettin  Özgenç, BÜSİBER ekibiyle beraber eğitimlerde yer alıyor.

BUSİBER tarafından düzenlenen Siber Güvenlik Yaz  Kampı‘18 için son başvuru tarihi 17 Haziran 2017 saat 23:59.  Buraya tıklayarak ücretsiz siber güvenlik kampı için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

18
7
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
18
7
3
3
2