Booking.com, Uzun Bir Süreden Sonra Yeniden Açılıyor

22
1
1
1
0
Yabancı ve yerli turistlerin en çok başvurdukları seyahat ve tatil platformu Booking.com bir süre önce Türkiye’de kapatılmıştı. Gerekli pürüzlerin çözüme kavuşmasının ardından TÜRSAB Başkanı CNN Türk ekranlarında açıklama yaparak yeniden açılacağını müjdeledi.

Booking.com, dünyanın en büyük turizm platformlarından birisi olarak milyonlarca turistin kullandığı bir merkez haline geldi. Bir süre önce ülkemizdeki seyahat acentelerin bildirimleri üzerine, haksız rekabet ettiği gerekçesiyle kapanan Booking.com, ülkemizde hizmet vermiyordu. 

Geçtiğimiz aylarda çeşitli bakanlar ve resmi kurumların yöneticileri, Booking.com’un bu yaz için açılacağını belirtmişlerdi, ancak servis Türkiye’de hizmete girmedi. Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, CNN Türk ekranlarında Hafta Sonu programına konuk olarak açıklamalarda bulundu. Bağlıkaya, yasal düzenlemelerden sonra hizmetin yeniden aktif edileceğini söyledi. 

Booking.com gibi benzer şekillerde hizmet veren uygulamalarla, Türkiye için toplamda 40 milyon turistin beklentisi üzerinde duran Bağlıkaya, hizmetin yeniden açılması için gereken şartları da açıkladı.

Bağlıkaya, “Merkezleri Türkiye dışında olup, tüketiciyle turizmciyi bir araya getirerek para kazandıran Booking.com benzeri siteler için ‘kurumsal üyelik’ statüsü üzerinde çalışıyoruz. Bu statüyü hayata geçirince Booking.com benzeri hizmetler ülkemizde yeniden hizmete açılabilecekler. Bu konuda geçtiğimiz günlerde görüştüğümüz Booking.com yetkililerine teklifte bulunduk” açıklamasını yaptı. 

Umarız ki yerli ve yabancı turistin ülkemizde kolayca tatil yapmasını sağlayan hizmetler bir an önce tekrar hizmete girer.

Kaynak : https://www.cnnturk.com/video/turkiye/booking-com-yeniden-acilacak
22
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
1
1
1
0