Türkiye'de Bir İlk: Bozankaya, Tayland'a Metro İhraç Ediyor!

97
6
5
4
1
Siemens ile kurmuş olduğu ortaklık neticesinde Green Line Metro Projesi için ilk metro aracının üretimini tamamlayan Bozankaya, böylece Türkiye'nin ilk metro ihraç eden şirketi oldu.

Ankara’da kurmuş olduğu üretim tesislerinde elektrikli ticari araçlar ve raylı sistemler üretimi gerçekleştiren Bozankaya, 2016 yılında Siemens Mobility ile kurduğu konsorsiyumun kazanmış olduğu Green Line Metro ihalesi neticesinde üretmiş olduğu ilk metroyu Ankara’daki üretim tesislerinde tanıttı.

Bangkok Valisi Aswin Kwanmuang, Bangkok Toplu Taşıma Sistemleri Kamu Hizmetleri Şirketi'nden üst düzey yöneticilerin ve Siemens Mobility’den üst düzey yetkililerin katıldığı törende üretim bandından inen ilk metro basın mensuplarına tanıtıldı. Tören esnasında bir konuşma gerçekleştiren Murat Bozankaya şunları söyledi:

‘’Uluslararası projelerde Türkiye'yi temsil etmekten gurur duyuyoruz. Bugün, Cumhuriyet tarihinin ilk metro ihracatına Bozankaya olarak imzamızı atıyoruz. Bu projeyle birlikte Türkiye'nin ihracatına doğrudan katkıda bulunduğumuz için de çok mutluyuz. Türkiye'nin dost ülkesi Tayland'da ulaşım projelerimize devam edeceğiz. Bangkok Yeşil Hat Metro projesinden sonra Mavi Hat Metro projesi için de çok çalışacağız. Sayın Bangkok Valisi Aswin Kwanmuang'a, BTS firmasının yöneticilerine ve konsorsiyum ortağımız Siemens Mobility'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.’’

Türkiye’nin ilk metro ihracatını gerçekleştiren Boankaya, Green Line Metro Projesi’nden 40 milyon Euro gelir elde edecek. Söz konusu ihracat aynı zamanda Türkiye’nin Tayland’a yapmış olduğu en büyük ihracat olarak dikkat çekiyor. Bozankaya, Green Line Metro Projesi’ni başarıyla tamamlamak için Türkiye'nin en büyük ve en modern raylı ulaşım sistemleri üretim merkezi olan Ankara’daki tesislerine 50 milyon Euro’dan fazla yatırım gerçekleştirdi.

Green Line Metro Projesi kapsamında üretilen araçlar 6 hafta sürecek 15 bin kilometrelik yolculuğun ardından Tayland’a ulaşacak. Burada gerçekleştirilecek testlerin ardından araçlar kullanılmaya başlanacak. Bozankaya’nın ihale kapsamında üreteceği tüm metroların teslimi 2019 yılı içinde tamamlanacak. Bozankaya, Green Line Metro Projesi’nden sonra Bangkok’daki ikinci bir müşteriye 105 metro treni daha üretmek için Siemens Mobility ile iş birliği kuracak.

97
6
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
97
6
5
4
1