Bozulan Aracını Motosiklete Dönüştürerek Çölde Ölmekten Kurtulan Adam

0
0
0
0
0
Hayatta kalma hikayelerini seviyorsanız, bu haberimizdeki adamın başarısı ağzınızı açık bırakacak.

Elektrik, elektronik işlerini seven birisi iseniz, farklı parçaları kullanarak yeni bir şeyler yapmanın verdiği keyfi mutlaka bilirsiniz. Tabi bu tarz şeyleri yapabilmeniz için parçalara ve parçaların işleyişine iyi derece hakim olmanız lazım.

İşte haberimize konu olan Emile Leray isimli kiş, bu konuda zirve yapmış bir isim. Muhtemelen Leray'ın başına gelen başka birinin başına gelseydi, çölün ortasında hayatta kalamazdı. Ancak Leray, bütün birikimini kullanarak bir nevi mucizeyi başarı. Şimdi gelin Leray'in o hikayesine bir göz atalım. 

 

1993 yılında, Emile Leray isimli emekli bir elektrikçi, Citroen 2CV model arabası ile Afrika'da bulunan Sahra Çölü'nün Fas tarafında bulunan kısmından geçmek için yola çıktı. Ancak güzel başlayan macera, aracın bozulması ile adeta kabusa dönüşmüştü.

 

 

Bozulan arabası ile çölün ortasında kalan Leray, hızlıca bir karar vererek hayatta kalması gerektiğini anladı. Ve o anda Leray'ın aklına çılgınca bir fikir geldi; bozulan aracının parçalarını kullanarak bir motosiklet yapmak.

 

 

İlk olarak aracının gövdesini ayıran Leray, çölde meydana gelen kum fırtınalarından korunmak için bu gövdeyi kullanmaktaydı. Ayrıca kendisine 10 gün yetecek yiyeceği de bu gövdenin içinde muhafaza ediyordu.

 

 

Mühendislik zekasını üst seviyede kullanan Leray, sonunda muazzam bir şeyi başarmıştı; matkap, kaynak makinesi, pompa ya da benzeri hiçbir ekipman kullanmadan, sadece basit birkaç alet ile, çölün ortasında bir arabanın parçalarından motosiklet tasarlamıştı.

 

 

Artık Leray’in arabasının arka tamponu, geçici bir koltuk; mekanik parçaları da motorun mekanik parçaları idi. Çölün ortasında geçirdiği 12 günün ardından motoru ile kente doğru yola çıkan Leray'ın sadece yarım litre suyu kalmıştı. 1 gün boyunca yolculuk yapan Leray, sonunda Fas polisi tarafından bulunmuş ve kurtulmayı başarmıştı.

 

 

Şimdi 62 yaşında olan Leray, hayatını kurtaran ve bir bakıma mühendislik harikası olan o motoru hala saklamakta.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0