BTK: Erkekler Hava Atmak, Kızlarsa Stres Atmak İçin Oyun Oynuyor

105
57
6
6
3
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan çalışmanın sonuçlarına göre erkeklerin birbirine üstünlük kurup hava atmak için, kadınların ise o an içinde bulundukları stresli durumdan çıkmak için oyun oynadıkları ortaya çıktı.

Oyunların neredeyse tamamen dijital olarak harmanlanmasının üzerinden yıllar geçti. Artık pencereden kafanızı dışarı çıkardığınızda ip atlayan, futbol oynayan çocuklar görme ihtimaliniz oldukça düşük. Bu durum üzerine araştırmalar yapan BTK, kızların ve erkeklerin neden oyun oynadığını açıkladı.

Yapılan araştırmanın sonucunda, erkeklerin hemcinsleri arasında üstünlük kurmak ve hava atmak için oyun oynadıkları söylendi. Erkeklerin tercih ettiği oyun türleri olarak aksiyon-macera, strateji, spor ve online aksiyon oyunları gösterilirken, kızlarsa eğitsel soru-cevap ve zekâ oyunlarını tercih ediyor.

Bu doğrultuda BTK’dan yapılan açıklamalar gösteriyor ki erkekler kızlardan çok daha fazla bilgisayar oyunlarının etkisinde kalıyor. Yine farklı cinsiyetlere neden oyun oynadıklarını sorunca kızlar 'zaman öldürmek’ ve ‘stres atmak’ gibi cevaplar verirken erkekler ‘kendi oyuncu karakterimi oluşturmak ve seviyesini yükseltmek, kendimi diğerlerinden üstün hissetmek ve oyunlarda seviye satarak para kazanmak' şeklinde yanıt vermiş.

105
57
6
6
3
Emoji İle Tepki Ver
105
57
6
6
3