Bu Akşam Tanıtılacak Oppo Find X'in Özellikleri ve Tasarımı Belli Oldu! (Video)

61
5
1
0
0
Oppo, Samsung ve Apple'a 'telefon böyle yapılır' diyeceği Find X modelini bu akşam tanıtacak. Fakat tanıtımın öncesinde telefonun tasarımı ve teknik özellikleri çoktan ortaya çıkmış durumda.

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, uzun süredir merakla beklenen yeni amiral gemisi Find X’i bu akşam saatlerinde Paris’te düzenleyeceği etkinlik ile tanıtacak. %92.25 gibi oldukça iddialı bir ekran/gövde oranına sahip olan Oppo Find X, ön kamera, ahize ve diğer sensörlerin bulunduğu ekran çerçevesi ya da çentikten tamamen kurtularak tüketicilere gerçek çerçevesiz ekran deneyimini sunuyor.

Oppo Find X, henüz tanıtılmamış olsa da cihazın en önemli özelliği olan tasarımı ve teknik detayları ortaya çıktı. Find X, 6.4 inçlik Full HD+ AMOLED ekranı ile biraz büyük bir telefon. Fakat rakiplerinden farklı olarak Find X’te son derece ince bir alt çerçeve bulunuyor. Daha da önemlisi cihazın üstünde herhangi bir çerçeve bulunmuyor. Böylece Find X, rakipleri ile benzer ekran boyutuna sahip olsa da çok daha küçük boyutlara sahip.

Çerçeve ya da çentik yoksa Oppo ön kamerayı nereye koydu?

Hatırlarsanız Vivo Nex, çentik ve çerçeveden kurtulmak için ön kamerayı açılıp kapanan bir modül içine yerleştirmişti. Oppo, bu teknolojiyi bir adım öteye taşıyarak hem ön, hem de arka kamerayı açılıp kapanan bir modüle yerleştiriyor. Böylece hem kamera lensinin çizilme derdi olmuyor, hem de kamera için kalın çerçevelere ya da çentiklere ihtiyaç duyulmuyor.

Oppo Find X, daha iyi bir kullanıcı deneyimi için çerçeveleri yok etmekle kalmıyor, mevcut ince yan çerçevelerin iyice gözden kaybolması için kavisli bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Cihazın belki de en büyük eksisi, cam arka panele sahip olmasına rağmen kablosuz şarj desteğine sahip olmaması. Yine de Oppo’nun VOOC hızlı şarj teknolojisi, bu eksiği fazlasıyla kapatıyor.

Oppo Find X Özellikler

  • İşlemci:  Qualcomm Snapdragon 845
  • RAM: 8GB
  • Depolama: 128GB/256GB
  • Ekran: 6.4 inç Full HD+ AMOLED
  • Arka Kamera: 16MP+20MP
  • Ön Kamera: 25MP
  • Batarya: 3730mAh
  • İşletim Sistemi: Android 8.1 Oreo
  • Bağlantı: 4G VoLTE, WiFi 802.11ac (2.4GHz/5GHz), Bluetooth 5 LE, GPS, USB Type-C

Yalnızca siyah ve beyaz renk seçenekleri ile satışa çıkacak olan Oppo Find X, şirketin Avrupa ve Amerika pazarında da satışa çıkan ilk modeli olacak. Cihaz tanıtımdan hemen sonra Çin’de ön siparişlere açılacak. Oppo’nun Avrupa ve Amerika için Find X’i özel olarak fiyatlandırması bekleniyor.

Kaynak : http://www.fonearena.com/blog/256234/oppo-find-x-to-feature-6-4-inch-fhd-amoled-display-snapdragon-845-8gb-ram-pop-up-front-and-rear-cameras.html
61
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
61
5
1
0
0