3
3
1
0
0

Webtekno olarak bu videodan çakmaların savaşını gözler önüne sermeyi amaçladık. Piyasa fiyatları 5 ila 6 bin ve üstü TL'ler arasında değişen Samsung'un Galaxy S9 +’ı ile Apple'ın iPhone X'unun oldukça düşük fiyata satılan çakmalarını sağlamlık testine soktuk. Bu sağlamlık her ne kadar Webtekno usulü gibi olsa da o eski zorlu testlerimiz kadar sert davranmadık

Telefonlara ilk baktığımızda iPhone X arka tarafından tasarımsal olarak oldukça benziyor ancak ön taraftan hiç andırmıyor. S9+ ise orijinaline daha yakın bir tasarımda bulunuyor. (Sonsuz ekran olmadığını söyleyemeye gerek yok tabi) Her iki telefonun da arka kapağının oldukça kolay kazınabildiği ilk gözümüze çarpan şey diyebiliriz. Bir diğer oldukça ilginç olan şey ise göz tarayıcısının, Mevlana gibi "Ne olursan ol gel" mantığıyla her göze tepki verdiğini görmek oldu. Samsung S9+'da ayrıca bulunan parmak izi tarayıcısı da herhangi bir deri temasında, insan ya da vücudun herhangi bir bölgesini ayırt etmeksizin açılmayı başardı.

Fotoğraflara gelince de söylemeye yetecek kadar söz bulamadığımızı da belirtmek gerekiyor. İki telefonda gerek hafızası gerekse diğer teknik özellikleri bağlamında görsellikten başka hiçbir işe yaramıyor. Kısaca her iki çakma cihaz da aynı seviyede berbat görünüyor.

Sağlamlık testlerine geçtiğimizde ise aralarından birisi oldukça fark yaratıyor diyebiliriz. Çakma iPhone X ilk vuruşta kendini kaybederken çakma S9 vurulsa da yıkılmamayı başarıyor. Hatta bir ara taşı dahi kırdığını görünce tam büyük saygı duyacaktık ki şarjının aniden bitmesi alandan kaçışmamıza sebep oldu.

Sonuç olarak her iki çakma telefon da elimizde kaldı. En önemlisi insan sağlığına büyük bir zararı olduğu tartışmasız olan çakma cihazla her ne kadar ucuz gibi görünse de maddi açıdan kullanıcıyı daha da zora sokabilecek yapıda bulunuyor. Denedik test ettik önermiyoruz!

3
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
3
1
0
0