Chrome Material Design 2 ile Birlikte "Yeni Sekme" Düğmesinde 5 Farklı Konum Test Edilecek

11
6
2
1
1
Google'ın gelişmiş web tarayıcısı Chrome, Meterial Design 2 ile yeni bir tasarıma merhaba diyecek. Ufak bir detay olan "yeni sekme" düğmesinin konumu ise henüz kesinleştirilemedi.

Google’ın 10. yıla özel olarak hazırladığı “Chrome Material Design 2” tasarımı büyük bir ihtimalle Eylül ayında kullanıcılarının beğenisine sunulabilir. Daha önce ortaya çıkan ancak bazı hatları netleşmeyen bu yeni tasarım, esasında Google Chrome Canary (Deneysel sürüm)’nin bir parçası. İlk bakışta yuvarlak hatları ve oval kenarlarıyla dikkat çeken tarayıcının tasarımcıları, son zamanlarda yeni sekmeler açmaya yarayan “Bayrak konumu” hakkında kararsızlık yaşıyorlar.

Zaman aşınıma uğrayan Chrome Material Design 2, şu sıralar sık sık kullanılan bir düğmenin farklı yerlerde test edilmesiyle gündeme geliyor. Chrome OS, Mac, Windows ve Linux işletim sistemlerinde yüklü olan Chrome Canary'nin bu özelliğine, “chrome://flags/#top-chrome-md and selecting” yolundan erişilebiliyor. Söz konusu olan bu ekranda yeni sekme düğmesi için kullanılabilecek beş farklı konum belirlenmiş: varsayılan, alt yazı kısmında, en tepede, sekmelerden önce ve sekmelerden sonra.

Varsayılan yerleşim şekli. “+” düğmesi sekmeden sonra geliyor.

Altyazı kısmında, “+” düğmesi yeni sekmenin sağında bulunan şeridinin sonuna yerleştiriliyor.

En Tepede yerleşimi ile “+” düğmesi sekme şeridinin sağında duruyor.

Sekmelerden sonra seçeneğinde, “+” düğmesi ekranın en sağında farklı bir alanda sabit konumlandırılıyor.

Sekmelerden önce seçeneğinde, tıpkı yukarıda görülen alt yazı kısmında olduğu gibi düğme sekmelerin en sağına yerleştirilir.

Yapılan bu testlerden sonra elbette yeni bir yer belirlenecek ve sekme düğmesi mevcut konumunda sabit kalacak. Şimdilik Chrome ekibi tarafından farklı farklı yerlerde test edilen düğme için kullanıcılarda Meterial Desing 2 üzerinden kendi tercihlerini yapabiliyorlar. Eğer sizlerde bu konuda söz sahibi olmak istiyorsanız ve farklı yerlerdeki düğme seçeneğini kullanmak istiyorsanız, Chrome Canary sürümünü indirerek işe başlayabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2018/07/07/google-testing-different-placements-new-tab-button-chrome-canary/
11
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
6
2
1
1