Çiftlik Bank Benzeri Sistem Olan 'Hipper' Eskişehir'de Çökertildi!

32
7
6
4
2
Ülke gündemini yaklaşık 1 yıldır işgal eden Çiftlik Bank meselesi, bu kez de aynı sistemi devam ettiren başka bir kuruluşla gündeme geldi.

1990'ların sonlarında ülke gündemini işgal eden ve on binlerce insanın dolandırılmasına sebep olan 'titan saadet zinciri' vakası başka isimlerle dirilmeye devam ediyor. Bu kez yaşanan durum Eskişehir'de meydana geldi.

Ünlü oyuncu Şebnem Schaefer'ın sunuculuğunda lansmanı yapılan ve 10 bin farklı kişiden 100 milyon liralık bir para toplanan 'Hipper' adlı kuruluş çökertildi. Şebnem Schafer'ın konuyla ilgili 'Dolandırıcılık amaçlı olduğunu bilmiyordum. Pişmanım.'  dediği saadet zinciri Muhammed Satıroğlu’nun (24) yüzde 51, Sadun Kaya’nın yüzde 49 hissedarlığı ile hayata geçirilmişti. Minimum 1500 TL'lik paket alınarak üye olunan sistemle dağıtıldığı iddia edilen araçların da formalite olduğu söylendi. 

Sisteme dahil olan üyelerden biri konu hakkında şöyle konuştu: "Törende öyle gösterildi ancak bazı araçlar formalite olarak dağıtıldı. Çünkü daha fazla insanın dahil olması için öyle bir görüntü verildi. Bazı kişilere ise gerçekten de araç verildi."

Anlaşılan o ki ülkemizdeki kolay yoldan zengin olma isteği bu tür dolandırıcılık vakalarını doğrurmaya devam edecek. Önümüzdeki süreçte Hipper ile alakalı net mağduriyet rakamlarının ulaşmasını bekliyoruz.

32
7
6
4
2
Emoji İle Tepki Ver
32
7
6
4
2