Çiftlik Bank’ın Atası Olarak Nitelendirilen Bir Başka Saadet Zinciri: Keçibank

32
3
2
2
1
Çiftlik Bank gibi insanları kandırarak paralarını kaybetmelerini sağlayan Keçibank isimli piramit sistem soruşturmaya alındı.

2018’in ilk yarısı pek çok açıdan dolu dolu geçti. Özellikle Çiftlik Bank, Anadolu Farm, Turcoin gibi saadet zincirlerinin foyası açığa çıkmış, bu sebeple binlerce insan mağdur olmuştu. Bu tarz piramit satış sistemleri, genelde sonu hüsranla biten şeyler oluyorlar. Son dönemde medyada Çiftlik Bank vurgunu konuşulsa da Keçibank isimli bir oluşum da yatırımcılarını benzer bir sistemle dolandırarak milyonlarca TL’lik bir ağ kurmuş.

Keçibank üzerinden mağdur edilen 50 kişinin 2014 yılından beri hukuk mücadelesi verdiği olayda, cins keçi sözü verilerek normal geçi satılmış ve bu sayede pek çok insan mağdur edilmişti. Olayın mağdurlarından Eski Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanı Orhan İyiler, “Bize cins keçi diye normal keçi sattılar, sonra da ortadan kayboldular” diyerek durumu açıkça ifade etti.

Bir dönem televizyon reklamlarına da çıkan Keçibank, bu tarz reklamlardan dolayı pek çok kişiyi kandırdı. İyiler de bu reklamlara kanarak 300 adet çok süt veren özel “Sanaen” cinsi keçi alma konusunda anlaştı. Yapılan sözleşmeye göre bu keçiler Keçibank’a kiralanacak ve Keçibank sütünü aldığı bu keçiler için düzenli kira ödeyecekti. İlk başta bu ödemeler düzenli bir şekilde yapılırken, bir süre sonra ödemeler kesilmeye başladı. Sözleşmede değişiklik teklifi yapılan İyiler, bu teklifi kabul etmeyince satın alınan 300 keçinin 7 gün içinde gelip alınmasını, aksi takdirde sorumluluk kabul edilmeyeceği söylendi.

Normalde 26 Eylül’de gönderilen bu ihtar, İyiler’in eline bir ay sonra geçmiş, yani 300 keçi bir nevi Keçibank eline geçmiş. Bu durumun ardında Keçibank’a dava açan İyiler, son derece garip savunmalarla karşılaştı. Keçibank’ın avukatı, mahkemede 300 keçinin telef olduğunu ve teslim edecek herhangi bir hayvanın olmadığını söyledi.

Bu olay gibi pek çok kişiyi mağdur eden Keçibank’ın kayıtlara geçen 13 bin keçiden yalnızca 3500 hayvanın kaydına sahip olduğu rastlanmış, bu keçilerden de 700’ünün Saanen cinsi olduğu, diğerlerinin ise karışık ırk ve melez keçiler olduğu anlaşıldı. Çiftlik Bank’ın atası olan Keçibank’ın şu an soruşturma süreci takip ediyor.

32
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
32
3
2
2
1