Çin, Apple'ın Yeni OLED Ekran Tedarikçisi Olmak İstiyor

12
8
2
2
1
Çin, geniş LCD ekran üretiminde şu an dünyanın en önde gelen şirketlerine sahip ve belli ki OLED ekranlarda da bu gücü eline almak istiyor.

Apple, iPhone X'de de kullandığı OLED ekranlar için şu an Samsung'la çalışıyor. Ancak geçtiğimiz günlerde gelen bir haberle şirketin LG ile de anlaşmaya vardığı ve gelecekte çıkacak iPhone'larda LG üretimi OLED'leri de kullanacağı açıklanmıştı. Bu gelişmelerin ardından Çin de bu konuda bir adım atma kararı aldı ve yeni gelen haberlere göre devlet destekli BOE Technology Group, Apple için OLED üretme niyetinde.

BOE, şu an Çin'de Apple ile çalışan tek tedarikçi şirket ve LCD ekran üretiminde Apple'la iyi giden bir anlaşmaları var. Pekin şehir yönetimi tarafından yönetilen BOE, eğer OLED ekran tedariği konusunda da Apple ile anlaşmaya varırsa bu hem Çin'in pazarda Japonya ve Güney Kore ile yarışında faydalı bir hamle olacak, hem de şirket açısından büyük bir gelişme kaydedilecek.

Ancak OLED ekran üretimi LCD'ye göre daha yüksek maliyetli ve daha zor. Bu sebeple de Apple bu konuda biraz daha seçici davranıyor. Fakat anlaşma durumunda BOE, zorlu bir materyalin üretimi konusunda kendini kanıtlama şansına sahip olacak ve şirketin değeri de doğal olarak artacak. Henüz Apple ve BOE arasında resmi bir görüşme ya da anlaşma olduğuna dair bir bilgi yok fakat önümüzdeki dönemde konunun tekrar gündeme gelmesi bekleniyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2018/07/22/china-iphone-oled-boe/
12
8
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
8
2
2
1