Çin'in Çakma Twitter'ı Olarak Bilinen Weibo, Twitter'ı Sollamayı Başardı

0
0
0
0
0
Çin'in Çakma Twitter'ı Olarak Bilinen Weibo, Twitter'ı Sollamayı Başardı
Çinli mikroblog sitesi Weibo, aslında muadili olduğu Twitter'dan daha fazla değerle borsada işlem görüyor.

İnternetteki içerik tüketim alışkanlarının değişmesiyle Snapchat ve Instagram gibi sosyal ağların en sık kullanılan sosyal ağlar haline gelmesinin internetteki blog kültürünü bir sosyal ağa taşıyan Twitter'ın pek de işine yaramadığı açıkça ortada ancak son dönemlerde gelen haberler Twitter'ın sessizce düşüş yaşadığını simgeliyor.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Facebook, Google, Disney ve Salesforce gibi dünya devlerinin Twitter'ı satın almak için harekete geçtiği söylenmişti. Henüz bu konu sonuçlanmazken Twitter'ı üzecek bir haber daha gündemde.

Temelleri 2006 yılında atılan popüler mikroblog sitesi Twitter hisse değeri açısından 2011 yılında tescillenen ve Çin'in çakma Twitter'ı olarak bilinen Weibo'nun az farkla da olsa gerisine düştü. Şu anda Twitter, New York borsasında 11.34 milyar dolar değere sahipken Weibo'nun 11.35 milyar dolarlık bir piyasa değeri bulunuyor.

Twitter'ın tek kaybı hisse değeri değil

Aslında bakacak olursanız sürekli değişen borsa dünyasında Twitter, tekrar yakın zamanda Weibo'nun önüne geçebilir ancak Twitter sadece hisse değeri değil kullanıcı kaybetmeye de devam ediyor. Yayınlanan bir rapora göre Twitter son 1 yılda 5 milyon kullanıcısını kaybetti ve bu sayı artmaya devam ediyor.

Twitter'ın akıbetnin ne olacağını ise muhtemelen satın alma haberlerinin netleşmesiyle birlikte öğreneceğiz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0