Çin Uydusunun Çektiği, Kendinizi Fazlasıyla Küçük Hissettirecek Dünya Fotoğrafı

43
7
7
2
0
Çin, geçtiğimiz Mayıs ayında Longjiang-1 ve Longjiang-2 isimli iki küçük uyduyu, Ay’ın yörüngesine fırlattı. Uzay gemilerinden birisi Dünya ve Ay’ın olduğu son derece çarpıcı bir fotoğraf çekti. Çin’in uyduları, Ay’ın karanlık tarafını araştırıyor.

Mikro gözlem uyduları, belki hayalinizdeki uzay araçlarından değiller ama geleceğimiz için önemli roller üstlendikleri kesin. Son derece hafif oldukları için uzaya fırlatmak konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Ayrıca üzerlerindeki yüksek teknoloji, çoğu araştırmanın yapılmasına izin veriyor. Çin, insanlık adına bu konuda ciddi anlamda çalışmalar yürüyor. 

Longjiang-1 ve 2 uydularının üzerindeki bazı ekipmanlar, dünyanın farklı köşelerindeki iş adamları tarafından finanse edildi. Suudi Arabistanlı bir prensin finanse ettiği kamera ise Longjiang-2 uydusunun üzerindeydi. 28 Mayıs’ta Ay yörüngesine ulaşan araç, enfes bir fotoğraf çekti. 

Fotoğraf, uçsuz bucaksız evrende bir bezelye tanesi üzerinde yaşadığımızı hissettiriyor:

Longjiang-1 uydusui 21 Mayıs’taki fırlatmanın ardından bir hata sonucunda uzak Dünya yörüngesine ulaştığı anda kayboldu. Onun kardeşi ise görüntüden anlaşıldığı üzere Ay’daki görev yerine ulaştı. 

Çin Ulusal Uzay Ajansı, uydunun fırlatılmadan önceki görüntüsünü paylaştı:

Ay’ın yörüngesinde Çin’e ait olan bir başka ve büyük bir iletişim uydusu var. Queqiao adındaki bu uydu, yer çekiminin tamamen sıfır olduğu özel bir alanda duruyor. Longjiang-2 uydusunun ana görevi ise Queqiao uydusuna ulaşmak. 

Ay yüzeyindeki araştırmalarına devam eden Çin, yüzeyde çeşitli bitkiler yetiştirilmesini sağlayacak deneyler başlatmak istiyor.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/chinese-moon-mission-earth-image-2018-6
43
7
7
2
0
Emoji İle Tepki Ver
43
7
7
2
0