Çin'de Bugüne Kadar Yapılmış En Pahalı Film, Vizyonda Sadece 2 Gün Dayanabildi

77
34
4
3
3
6 yıllık emek ve 112 milyon dolar boşa gitti. Çin'in en pahalı filmi 2 gün vizyonda kalabildi.

Akıtılan 112 milyon dolar ve 6 yıllık emeğin ardından Çin'in bugüne kadar yapılmış en büyük bütçeli filminin yapımcılarının beklentisi para kazanmaktı fakat işler istedikleri gibi gitmedi.

Hollywood Reporter'ın haberine göre filmin vizyona girişinden iki gün sonra yapımcılar, fantastik destansı film Asura'yı piyasadan çekti. Karar, Çin'in oldukça popüler Twitter-vari platformu Weibo'dan kamuoyuna bildirildi. Yapımcılar tarafından yaklaşık 450 milyon dolar gişe yapması beklenen film, vizyona girdiği haftasonu sadece 7.1 milyon dolar gişe yaptı. Geniş kullanıcı kitlesini esas alan Weibo, filme yüzde 35 değerlendirme puanı verdi.

Filmin geri çekilmesi çok da beklenmeyen bir gelişme değildi. Filmi izleyen Weibo'nun film eleştirmenleri, filmdeki birçok detayın Game of Thrones ve Avatar'dan esinlendiğini, bir diğer dikkat çeken şeyin ise filmdeki bir köyün, Yüzüklerin Efendisi'ndeki Hobbit köyünü andırdığını belirtmiş. Kullanıcılardan biri filme 1.5 yıldız vermiş, hikayenin konusunu karmaşık bulduğunu ve neredeyse uyuyakaldığını yazmış. Kullanıcı, "90 dakikada anlatılabilecek bir hikaye ama 140 dakika sürdürmüşler" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Yorumların hepsi kötü değil tabii ki. Kullanıcılardan bir başkası, insan ve insan-dışı diyarların yaratıcılığından etkilendiğini ve bilet satışlarının artmasını ümit ettiğini belirtmişti.

Aşağıda filmin fragmanını izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/chinas-most-expensive-movie-ever-made-lived-just-two-days/
77
34
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
77
34
4
3
3