Çıtayı İyice Yükselten Elon Musk: "Su Kirliliğinize %100 Çözüm Üreteceğim"

61
4
4
2
0
Geçtiğimiz günlerde Tayland'da mahsur kalan çocuklar için gösterdiği çabayla taktir toplayan Elon Musk, bu kez de su kirliliği konusunda önemli vaatlerde bulundu.

Elon Musk, son günlerde SpaceX ve Tesla'nın kurucusu ve CEO'su olmasından daha öte rollere büründü. Twitter üzerinden takipçileriyle kurduğu samimi ilişki ve toplumsal konulara sessiz kalmaması, onu muadillerine nazaran daha farklı kılıyor. Hatta bu raddede kendisini Bill Gates ile benzeştirmemiz mümkün.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Tayland'da çocukların katıldığı operasyonlara bizzat katılan Musk, bu kez de -bir takipçisinin sorusu üzerine- su kirliliğine el atacağını açıkladı.

- Hey Elon. İnsanlar Michigan'daki Flint şehrine temiz su sağlamanın mümkün dahi olmadığını söylüyor. Öyle bir gücün yokmuş.

- Bunu bir söz olarak al: FDA verilerinin üzerinde su kirliliği olan her eve temiz su sağlanması için fon sağlayacağım. Şaka yapmıyorum.

Elon Musk, bu vaadinin boş bir vaat olmadığını ispatlarcasına Flint'te yaşayanlar için bir mail adresi açtı. '[email protected]' adresi üzerinden kendisi ile iletişime geçen, su kirliliğine sahip evlere bizzat su filtresi taktırtacağının da sözünü verdi. Geçtiğimiz yılın ocak ayından beri Michigan eyaletinde yer alan Flint'te ciddi su kirliliği problemleri bulunuyordu. Amerika'da suyun temizlik standartlarını belirleyen FDA'nın raporları da bunu doğruluyor. 

Belki Elon Musk bu konuda söz verdiği kadar insanlara yardımcı olamayacak. Yönetmek zorunda olduğu, bizzat içinde bulunması gereken birçok işi olacak ve bu sorun geri planda kalacak. Ancak sırf iyi niyeti ve kamuoyunun bakışların insanların sorunlarına çevirmesiyle dahi güzel hatırlanacak.

61
4
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
61
4
4
2
0