Coca Cola, Yaz Sıcaklarına Özel Yaratıcı Billboard'u ile Pazarlama Dersi Verdi

47
13
5
4
3
Coca Cola yeni outdoor reklam projesi ile sıcak havaları müthiş bir reklam aracına dönüştürüyor.

Malumunuz yaz sıcakları çoktan kapıya dayandı, tabii ki böyle mevsimsel bir hareketlenme içecek ve dondurma sektöründeki firmalar için altın değerinde bir dönemin kapılarını açıyor. Bu dönemin nimetlerinden faydalanma konusunda en başarılı girişimleri gösteren marka ise her zamanki gibi Coca Cola oluyor. Dünyanın hemen hemen her bölgesinde yerel ve global anlamda başarılı reklam içerikleri üreten Coca Cola, geçmişten bugüne reklam vermenin en akılda kalıcı yollarından biri olan billboardları oldukça yaratıcı bir şekilde tüketicilere sunuyor.

Tasarım ve fikir ne kadar basit görünüyor olsa da işlevsellik anlamında reklamı gören kişilerin zihninde hızla yer etmeyi başarıyor. Son derece sıcak bir havada araba sürdüğümüzü ya da sokakta yürüdüğümüzü düşünürsek, Coca Cola’nın anlık hava sıcaklığını bir slogan ile birleştirilen outdoor reklamı; doğrudan zihinlerimize işleyerek, sıcak havalar ve Coca Cola ilişkisini güçlendirmemize sebep olacaktır.

Örnek vermek gerekirse havanın 40 derece olduğu bir gün düşünelim; bahsi geçen billboard bizlere “Kendinizi serinletmeniz için 40 sebep” sloganı ile en yakın Coca Cola satış noktasını aratacaktır. Coca Cola, bu basit ama etkili projesi ile gıda sektöründeki rakiplerine bir kez daha pazarlama nasıl yapılır dersi verererek, neden bu kadar başarılı olduğunu tüm dünyaya kanıtlıyor.

Kaynak : http://www.pazarlamasyon.com/pazarlama/coca-coladan-yaz-sicaklarina-ozel-billboard/
47
13
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
47
13
5
4
3