Çocuklara Türkçe Kodlama Öğreten Platform: HackerCan

9
3
2
2
2
Çocuklara Türkçe Kodlama Öğreten Platform: HackerCan
Milli kodlama eğitimi platformu HackerCan, çocuklara basit ve pratik bir şekilde kodlamanın temellerini atmayı öğretmeyi hedefliyor.

Gelecekte en az 1 yazılım dili bilmenin gereksinim olacağı uzmanlar tarafından tahmin edilip, birçok ülkede kodlama dersi ilkokul müfredatına girerken ülkemizde de çocukların genç yaşta kodlama eğitimi alarak gelecekte hem Türkiye'ye hem de dünyaya faydalı olacak projeler geliştirmeleri hedefleniyor.

Türkiye'de şimdilik kodlama müfredat dahilinde olmasa da üniversite öğrencilerinin çalışmaları başta olmak üzere birçok kişi Türkiye'deki çocukların da genç yaşta kodlamayla tanışması için çalışmalarını yürütüyor.

Hayalindeki oyunu ve uygulamayı yapma hedefi peşinde koşan çocukları hedef alan HackerCan isimli platform ise, kodlamayı oyunlaştırıp biraz daha basitleştirerek çocukların bu oyunla kodlamanın temel mantığını Türkçe olarak kavramasını sağlıyor. Böylelikle çocuklara hem kodlamayı sevdirecek ve onların hayalinde kodlamaya da yer edinmesini sağlayacak hem de çocukların temel kodlama mantığını kavramasına yardımcı olacak milli kodlama eğitim platformu HackerCan belki de ülkemizdeki önemli bir açığı kapatacak.

Aynı zamanda dijital bir platform olmasının yanı sıra yakında HackerCan ile ilgili kitap ve internette yayınlanacak videoların da olacağı projenin internet sitesinde yer alıyor. HackerCan ile ilgili daha fazla bilgiyi bu bağlantıdan alabilirsiniz.

9
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
9
3
2
2
2