Daimler, 2019'da Sürücüsüz Araçlarla Uber Benzeri Bir Hizmet Vermeye Hazırlanıyor

8
3
2
1
0
Daimler, yeni yaptığı bir açıklamayla, 2019'da sürücüsüz araçlarla Uber benzeri bir hizmete başlayacaklarını duyurdu.

Sürücüsüz araç teknolojisi her ne kadar hala tartışmalı bir konu olsa da büyük şirketler bu yeniliği kullanacakları projelerde kullanmaktan geri kalmıyor. Çok da uzak olmayan bir gelecekte hayli yaygınlaşması beklenen sürücüsüz araçlarla ilgili son dönemde en çok konuşulan konu 'taksi hizmeti' veren araçlar. Mercedes'in ana şirketi Daimler de benzer bir proje üzerinde çalıştıklarını bildirerek bu sektöre dahil olmuş oldu.

Yapılan açıklamaya göre bu yeni hizmet 2019'un ikinci yarısında hayata geçirilecek ve ilk etapta Silikon Vadisi'nde belirlenmiş bir güzergahta test edilecek. Sonrasında da zaman içerisinde yaygın bir hizmet haline gelmesi bekleniyor. Aynı zamanda test süresi boyunca sürücülü Mercedes araçlarla da hizmet verilmesi planlanıyor. Test süresinde hizmetin ücretsiz olacağı da verilen bilgiler arasında. 

Daimler, araçlar için otomobil parça üreticisi Bosch ile çalışacak, yapay zeka yazılımını da Nvidia hazırlayacak. Şirket, tüm bu üretim aşamalarında dikkat edecekleri ilk şeyin güvenlik olduğunu açıkladı. Hem araçlarda hem de yazılımda hız değerlendirmesi değil güvenlik değerlendirmesi ön planda olacak. Bu sayede Uber'in başına gelen talihsiz kaza olayına benzer durumlar yaşamaktan kaçınmaya çalıştıklarını söylemek sanırım doğru olacaktır.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/daimler-to-test-autonomous-ride-hailing-service-in-california-in-2019-2018-7?utm_source=feedly&utm_medium=referral
8
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
1
0