Klavye Yerine Daktilo Kullanmak İsteyenler İçin 'KnewKey' Piyasaya Çıktı!

23
7
6
2
2
Eğer ki siz de retro sevdasından vazgeçemiyorsanız, eskilerin havasını sizlere yaşatacak olan bu klavye çok hoşunuza gidecek.

Öncelikle sizlere bilindik bir yanlıştan bahsetmek istiyoruz: Günümüzün 'Q' veya 'Qwerty' diye adlandırılan klavyeleri sizin daha hızlı yazmanızı sağlamıyor. Tam tersine, olabildiği kadar yavaş yazmanızı amaçlıyor. Daktilolar keşfedildiğinde, İngilizce'yi en hızlı bir biçimde kağıda dökmeniz için tasarlanmıştı. Açıkçası bu günden de oldukça farklı bir tasarıma sahipti.

Sonra ne mi oldu? İnsanlar İngiliz alfabesine ve kelimelerine o kadar uygun olduğu için çok hızlı daktilo kullanmaya başladılar ve daktilonun tuşları bu hıza yetişemeyerek sürekli sıkışmaya başladı. Gün aşırı arıza veren daktilolar, tuş düzeninin değişmesine sebep oldu. En uygun çözüm de en sık kullanılan harflerin uzak tutulmasyıydı. Yani çözüm olarak, sizin yavaş yazmanız seçilmiş oldu.

Her ne olursa olsun daktilo büyük bir keyif. Sırf bunun için dahi insanlar yüzlerce lirayı gözden çıkarıp mekanik klavyeler alıyorlar. Bu hobi alanını görebilen şirketlerden biri olan Rymek de daktilo tasarımında ve USB ile kullanılabilen muhteşem bir klavye geliştirdi. 

Özellikle turuncu rekli modeliyle 'al beni!' diye bağıran KnewKey, henüz ülkemizde satışa çıkmış değil. 99 dolarlık ön sipariş fiyatı bulunan bu klavye, ön sipariş süresi dolunca 199 dolarlık etiketiyle alıcı bekleyecek.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/knewkey-rymek-keyboard-looks-like-a-typewriter-and-its-gorgeous-2018-6
23
7
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
23
7
6
2
2