Dalış Sporunun Geleceğini Kalıcı Olarak Değiştirecek Maske: D-Mask

85
10
5
3
2
Çinli bir tasarımcı tarafından oluşturulan D-Mask, dalış sporunun geleceğini oluşturabilir. Günümüz dalış ekipmanlarından katbekat daha yüksek teknolojiye sahip olan maske, şu an için ise bir konsept tasarımdan ibaret.

Belli bir teknolojiye sahip her ürün gibi spor araç gereçleri de teknolojik gelişmelerden nasiplerini alıyorlar. Fakat bir akıllı telefonla kıyasladığımızda bu araç gereç teknolojilerinin kaplumbağa hızında geliştiğini söyleyebiliriz.

Fakat Çinli tasarımcı ZJ-DDG, yeni geliştirmiş olduğu dalış maskesi konsepti D-Mask ile dalış sporuna çağ atlayabilir. D-Mask, dalış sporunu alışık olduğumuz tüplü ve hortumlu görüntüsünden kurtararak çok daha modern bir görünüme kavuşturuyor.

Geleneksel tüplü maskede sporcular ağızlarına hava alacakları bir hortum sokup, kullandıkları dalış gözlüklerinin dar görüş açısı ile yönlerini bulmaya çalışırlardı. Bu da sporcuların çok dikkatli olmasını ve belirli bir disiplin ile nefes almasını gerekli kılardı.

Fakat D-Mask, sporcuların yüzlerinin alınlarından çenelerine kadar cam bir panel ile kaplanmasını sağlıyor. Bu da dalış esnasında sporcuların 180 derecelik tam bir görüş açısına sahip olmaları anlamına geliyor.

Daha da önemlisi D-Mask, sporcuların ağızlarına bir hava hortumu sokmasına gerek duymuyor. Oksijen tüpünden gelen hortum, maskenin yanında bulunan girişe takılıyor. Bu sayede sporcular maske ile çok daha rahat nefes alabiliyorlar.

D-Mask’in tek güzel yanı sporcuları suyun altında rahat ettiriyor olması değil elbette. Maskenin içinde bulunan dahili projeksiyon, maskeyi takan sporcuya mevcut derinliğini, oksijen seviyesini, konumunu, suyun sıcaklığını ve diğer verileri gösterebilir.

Maske, kemikten titreşimli ses özelliği sayesinde sporcuların dalış sırasında müzik dinlemesine, diğer sporcular ve dalış yaptığı merkez ile iletişim kurmasına izin verir. Maskede ayrıca karanlık sular için LED aydınlatma da bulunuyor.

D-Mask gerçekten muhteşem özelliklere sahip olsa da şu an için yalnızca bir konsept olarak karşımıza çıkıyor. ZJ-DDG’nin bu maskeyi ticari bir ürün haline getirme, dalış sporunun geleceğini kalıcı olarak değiştirebilir.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/outdoors/ddg-dmask-concept/#/5
85
10
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
85
10
5
3
2