Danimarka Mahkemesi, YouTube Videolarını MP3'e Çeviren Siteyi 'Yasa Dışı' İlan Etti

35
6
3
1
1
Dünyada ilk defa bir ülkenin mahkemesi, videolardaki sesleri MP3 olarak indirebileceğiniz bir siteyi yasa dışı ilan ederek ilginç bir karara imza attı.

Günümüzde internet neredeyse her yerde erişilebilir olsa da bazılarımız halen arşivci ruhunu korumaya devam ediyor. CD satın alma döneminin de geride kaldığını düşünürsek YouTube gibi mecralara yüklenen albüm veya parçaları MP3 olarak bilgisayarına indirmek isteyenler, Convert2MP3 gibi siteleri tercih ediyorlar.

Danimarka mahkemesi, görülen dava sonucunda Convert2MP3'ü yasa dışı ilan etti. Ayrıca verilen karar sonrasında mahkeme, internet servis sağlayıcılara siteye erişimlerin yasaklanması yönünde talimat iletti. Bu karar, bu alanda alınan dünyadaki ilk ve tek karar olarak dikkat çekiyor. Daha öncesinde Amerika'da 2016 yılında YouTube-MP3 sitesine benzer bir dava açılmış, ancak mahkeme devam etmeden tarafların anlaşmasıyla süreç sonlanmıştı.

Danimarka'nın bir Avrupa Birliği ülkesi olması sebebiyle, bu kararın emsal teşkil ederek dalga dalga yayılması olasılığı var. Bu alandaki tek alternatifiniz Convert2MP3 değil ancak daha öncesinde yasa dışı olarak addedilmeyen bu basit işlemin dahi yasaklanması endişe verici görünüyor.

Kaynak : https://torrentfreak.com/in-world-first-danish-court-rules-stream-ripping-site-illegal-180710/
35
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
35
6
3
1
1