DARPA'nın Akıllara Zarar Yeni Tekerlek ve Süspansiyon Teknolojisi (Video)

43
14
3
2
1
DARPA, zorlu arazi koşullarında araçların çok daha hızlı ve rahat ilerleyebilmesi için geliştirdiği yeni şekil değiştirebilen tekerlek ve bağımsız süspansiyon sistemini tanıttı.

Zorlu arazilerde araç kullanmak kesinlikle kolay değildir. En usta arazi sürücüleri dahi engebeli arazilerde daha rahat araç kullanmak için tekerleklerini değiştirmeyi tercih ederler. ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren ve Amerikan ordusu tarafından kullanılacak teknolojiler üreten DARPA, hareket halindeyken şekil değiştirebilen yeni tekerlek sistemini ve süspansiyon sistemini tanıttı.

DARPA’nın geliştirmiş olduğu yeni tekerlek sistemi, zorlu arazilerde daha yüksek hareket kabiliyeti elde etmek için tekerlek değiştirme zahmetini ortadan kaldırıyor. İstendiği takdirde sadece 2 saniyede şekil değiştirebilen tekerlekler, askeri araçların zorlu arazi koşullarında  daha hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlıyor.

Yine DARPA tarafından geliştirilen Ekstrem Yolculuk Süspansiyonu ise araçların düz olmayan yollarda dahi daha hızlı gidebilmesini mümkün kılıyor. Söz konusu süspansiyon sisteminde dört tekerlek birbirinden tamamen bağımsız olarak hareket edebiliyor. Bu sayede araç eğimli bir arazide düz bir şekilde ilerleyebiliyor ya da büyük bir engelin üzerinden araç içindekileri hiç sarsmadan geçebiliyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/25/darpa-reconfigurable-wheel-track/
43
14
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
43
14
3
2
1