Disney, Animasyonların Daha Gerçekçi Olması İçin Yeni Bir Simülasyon Sistemi Geliştirdi

33
12
2
2
1
Disney, tüm animasyonlarında kullanacağı, detaylara önem vererek gerçekliği artıran yeni bir sistem geliştirdi.

Film stüdyoları, animasyonlar söz konusu olduğunda bilgisayarlarla yapılacak kusursuz efektlere, düzenlemelere çok güveniyorlar. Ancak söz konusu detaylar ve hesaplamalar gerektiren şeyler olduğunda işler biraz zorlaşıyor. Saçların animasyonlarda yeterinde gerçekçi olmaması ve hareketlerin limitli olması da sorun yaratan konulardan bir tanesiydi ancak Disney'in bir çözümü var gibi görünüyor.

Disney'in hem animasyonları için hem de tema parkları için teknoloji üretmekle görevli ekibi Disney Research, animasyonlarda saçların daha erçekçi olması için ufak hesaplamalar yaparak saçı simüle edebilen yeni bir sistem geliştirdi. Yalnızca birkaç saç telini kullanarak simülasyon ortamında saçların hareketini ve etkisini hesaplayan bu yeni sistem, çok daha gerçekçi bir görünüm sağlayacak. 

Çalışmaların en temel kuralı ve yol gösterici fikri, görüntünün detaylı ve gerçekçi olması temeline dayanıyor. Birkaç saç teli üzerinden, uygulanan kuvvete göre saçların nasıl hareket edeceği ve bu hareketin etraftaki nesneleri ne kuvvetle etkileyeceği hesaplanıyor. Bu sayede de animatör için bu simülasyon bir tür yol gösterici oluyor.

Simülasyon sisteminin geliştirilerek gelecekte oyunlarda ve pek çok farklı alanda kullanılması bekleniyor. Pek çok detaylı öge için de kullanılabilmesi olası olan sistemin geliştirme çalışmaları devam ediyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/14/disney-cg-hair-simulation-advancement/
33
12
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
33
12
2
2
1