Dünya Kupası Maçlarını Beklerken İzleyebileceğiniz En İyi 10 Futbol Filmi

16
4
3
3
1
Dünya Kupası maçları sonunda başladı ve birbirinden güzel karşılaşmalar bizi beklemekte. Biz de sizler için maç saatlerini beklerken izleyebileceğiniz en iyi 10 futbol filmini derledik.

Tüm dünyada futbolseverlerin iple çektiği gün geldi çattı ve Dünya Kupası maçları birkaç gün önce başladı. Takvime göre gün içerisinde 4 maç dahi izleyebileceğiniz, futbolun zirvesi olarak kabul edilen Dünya Kupası maçlarının saatini beklerken farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz. Fakat siz de bir futbolsever ve aynı zamanda sinemaseverseniz, futbol ile ilgili fimleri izleyerek keyifle zaman geçirebilirsiniz. İşte sizler için seçtiğimiz en iyi 10 futbol filmi.

She's The Man

IMBD Puanı: 6,4

Başrollerini Amanda Bynes ile Channing Tatum'un paylaştığı 2006 yapımı eğlenceli bir futbol filmidir. Amerikanların sporda ilk tercihleri futbol olmasa da ortaya eğlenceli bir yapım çıkartılmış. Lisede okuyan ve bir çocuğa aşık olup erkek taklidine girip lise erkek futbol takımına girebilmek için her şeyi yapmaya kararlı olan Viola Hastings, ikiz kardeşi futbol takımında yer alan ancak iyi oynayamayan Sebastian’ın, evden kaçarak yurt dışına gitmesini fırsat bilerek onun yerine geçer ve olaylar başlar.

Offside

IMBD Puanı: 7,3

Yönetmen Jafar Panahi'nin 25. uluslararası İstanbul Film Festivali bünyesinde gösterime giren, berlin film festivali'nde gümüş ayı alan filmidir. Kadın hakları ve futbolu birleştiren yönetmen ortaya güzel bir film çıkarmıştır. İranlı kadınların stadyumlara girememesine karşı sürdürdükleri mücadeleyi anlatan film, eleştirmenlerden tam not almayı başarmıştır.

Bend It Like Beckham

IMBD Puanı: 6,7

Yönetmenliğini Gurinder Chadha'nın yaptığı filmin başrollerinde Parminder Nagra, Keira Knightley ve Jonathan Rhys Meyers oynamıştır. 2002 yapımı İngiliz film, 18 yaşındaki Hint bir kızın ailesinin karşı olmasına rağmen futbol oynama hikâyesini anlatmaktadır.

Goal: The Dream Begins

IMBD Puanı: 6,7

Amerikan yapımı bir futbol filmi olan Goal serisinin 3 filmi bulunmaktadır. Birbirinden güzel olan 3 film arasından kişisel favorim olan 2005 yapımı olan ilk film Goal: The Dream Begins'dir. Meksika'dan yasadışı yollarla ABD'ye geçen Santiago Muñez'in, futbolcu olma yolundaki mücadelesini  ve yaşadığı zorlukları anlatan filmi kesilikle izlemenizi tavsiye ederiz.

Victory

IMBD Puanı: 6,6

2. Dünya Savaşı dönemini anlatan efsane haline gelmiş filmlerden biri olan Victory'nin başrollerinde, Sylvester Stallone ve Michael Caine yer almıştır. Nazilerin elinde esir olan Sovyet subayları, esir kampından kaçmak için nazi subaylarıyla bir maç ayarlamışlardır ancak işler istedikleri gibi gitmez. Ünlü futbolcu Pele'nin de Onbaşı Luis Fernandez'i canlandırdığı filmde birçok futbolcu da yer almıştır.

Mean Machine

IMBD Puanı: 6,5

Aldığı ceza sebebiyle futboldan uzaklaştırılan Danny Meehan, polise şiddet uyguladığı için hapishaneye düşmüştür. Hapishanede müdürün ısrarı üzerine gardiyanların koçluğunu yapmaya başlar ancak gardiyanların istememesi üzerine mahkumların koçluğunu geçiş yapar. 2001 yapımı dram ve komedi türündeki filmin, yönetmen koltuğunda ise Barry Skolnick oturmaktadır.

The Class of 92

IMBD Puanı: 8,1

The Class of 92 İngiliz futbol devi Manchester United'in efsanevi kuşağını konu alan belgesel nitelikli filmdir. Filmde David Beckham, Nick Butt, Ryan Gigs, Garry Neville ve Paul Scholes gibi kulüp efsaneleri rol almıştır. Takımın büyümesi yolunda yaşanan siyasi ve sosyolojik hamleler ustalıkla anlatılmıştır.

Kaledeki Yalnızlık

IMBD Puanı: 6,0

Başrollerinde Özlem Tekin, Numan Çakır ve Tolga Sarıtaş'ın yer aldığı filmin yönetmenliğini ise Volga Sorgu yapmıştır. 2011 yapımı filmde kariyeri çok parlak olmayan bir kaleci üzerinden aile ilişkileri ve spordaki şike olayları aktarılmıştır. Başarılı bir yerli yapım olan Kaledeki Yalnızlık filmini izlemenizi tavsiye ederiz.

The Damned United

IMBD Puanı: 7,6

İngiliz Yapımı The Damned United, Brian Clough'un Leeds Unted kulübünde teknik direktörlük yaptığı 44 günlük süreci anlatmaktadır. Kitaptan uyarlama olan filmin yönetmenliğini ise Tom Hooper üstlenmiştir. Michael Sheen ile Jim Broadbent'in başrollerini paylaştığı film, 2009 yılında vizyona girmiştir.

Dar Alanda Kısa Paslaşmalar

IMBD Puanı: 7,4

Türk futbol filmleri içerisinde belki de en iyilerinden biri olan Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, kesinlikle izlenmesi gereken bir yapım. Filmin başrollerinde Müjde Ar, Savaş Dinçel, Rafet El Roman, Erkan Can, Sezai Aydın, Şahnaz Çakıralp ve Uğur Polat gibi usta isimler yer almaktadır. Düşük bütçeli bir futbol takımının mücadelesini anlatan film, 2000 yılında gösterime girmiştir. 

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda oynanan maçlar ile heyecan tam gaz devam etmekte. Listemizde yerli ve yabancı birçok başarılı film bulunmaktadır. Siz de maç saatine kadar listemizdeki filmleri izleyebilir ve futbol çoşkusunu doyasıya yaşayabilirsiniz.

Kaynak : https://mashable.com/2018/06/17/soccer-movies-to-watch-instead-of-world-cup/?utm_campaign=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial&utm_cid=Mash-Prod-RSS-Feedburner-All-Partial#2m9mql589Oqo
16
4
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
16
4
3
3
1