Dünya’ya 20.000 Yıllık Yörüngeye Sahip Bir Gök Cismi Yaklaşıyor!

3
0
0
0
0
Araştırmacılar Güneş Sistemi’mizde gizemli bir nesne tespit ettiler. 20.000 yıllık yörüngesi olan nesne, daha önce görülmemiş bir şekilde hareket etmeye başladı.

Uzayda başıboş dolaşıp bir yerlere çarpma ihtimalleriyle korku salan gök cisimlerinden biri başımıza dert açacak gibi. Daha önce astronomlar tarafından Pluton’un çok çok ötesinde, L91 adıyla bilinen ve gitgide Güneş’e yaklaşmakta olan nesne, Oort bulutsusunun içinden Kuiper Kuşağı'na doğru hareket ediyor. Bilim adamlarının daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını belirttiği bu başıboş gök cisimi, Neptün’ün çekim gücünden etkilenerek günbegün kendi sistemimize yaklaşıyor.

Güneş Sistemi’nin dış kısmında konumlanan L91, 2013’ün Eylül ayında Kanada-Fransa-Hawaii teleskobu ile keşfedilmişti. Astoronomlar, cismin boyutları hakkında tartışıyor olsalar da bilinen kesin bir şey var: Dünya’ya Güneş'ten bile uzakta. Davranış biçiminin tam olarak kestirilememesi ise akıllara “Dünya’ya doğru gelir mi?” sorularını getiriyor. Nature’da yayınlanan bir rapora göre L91, yörüngesi nedeni ile Dünya’ya Güneş’ten 50 kat daha yaklaşacak

Belfast Queen Üniversitesi’nde astronom olan Michele Bannister’a göre bu nesnenin büyüleyici tarafı konumu ve yörüngesi. L91, Dünya’ya ne kadar yaklaşır, yaklaşırsa çarpar mı bilinmez; fakat bildiğimiz bir şey var ki, yakın zamanda daha da adından söz ettirecek. Tahminlere göre 200.000 yıl gibi oldukça uzun sürelik bir yörüngeye sahip olan bu L91, yıllar sonra Dünyamıza doğru hızla gelirken ne gibi sonuçlar doğuracağı ise merak konusu.

Kaynak : http://www.ewao.com/a/scientists-spot-mystery-object-20000-year-orbit-moving-towards-us/
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0