Dünyada Her Metrekareye 50 Kilo Çöp Düşüyor!

1
1
0
0
0
Dünyada Her Metrekareye 50 Kilo Çöp Düşüyor!
İngiliz bilim insanlarının çalışmaları sonucunda elde edilen verilere göre, dünyadaki tüm beşeri (insan yapımı) unsurların ağırlığı 30 trilyon ton ediyor ve bu nesneler metrekare başına 50 kilo çöp bırakıyor.

Dünyada yer alan insan yapımı unsurların ne kadar ağırlık yaptığını merak eden ve dünyadaki atıkların miktarını merak eden İngiliz bilim insanlarının yaptığı araştırmanın sonuçları Anthropocene Review isimli dergide yayınlandı.

Dergide yayınlanan verilere göre binaların, tarlaların kısacası insanların günlük hayatında gözüyle gördüğü her şeyin bulunduğu Teknosfer katmanında insan yapımı nesneler toplamda 30 triliyon ton ağırlığa sahip. Bu araştırmanın en acı veren noktası ise metrekare başına kaç kilo çöp düştüğü.

Araştırmaya göre eğer dünya üzerindeki tüm çöpler her alana eşit bir şekilde dağıtılmış gibi hesaplandığında metrekare başına 50 kilo çöp düşüyor. Binaların yapım sürecindeki kalıntılardan elektronik cihazların atıklarına kadar tüm çöplerin toplandığı bu ağırlık hesaplamasında ortaya çıkan rakam ise gerçekten ürkütücü.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0