Dünyanın En Büyük Solar Panel Çiftliği Hindistan'da Kuruldu

0
0
0
0
0
Dünyanın En Büyük Solar Panel Çiftliği Hindistan'da Kuruldu
150 bine yakın binadaki elektrik ihtiyacını karşılayabileceği düşünülen dünyanın en büyük solar panel çiftliği Hindistan'da kuruldu.

Dünya üzerinde en yoğun nüfusa sahip olan ülkelerden biri olan Hindistan haliyle enerji tüketimi konusunda da oldukça fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor ve bu enerjinin ortaya çıkması bazı durumlarda ciddi bir çevre kirliliğine neden olurken bazı durumlarda ise tüm ülkenin enerji ihtiyacını karşılayamayabiliyor bu nedenle de Hindistan, büyük kapsamlı ve çevre dostu bir enerji kaynağına ihtiyaç duyuyor.

Hindistan'daki bu ihtiyacın giderilmesi amacıyla yapıldığı düşünülen dünyanın en büyük solar panel çiftliği Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde kuruldu. Dünyanın en büyük güneşten enerji üretme çiftliği olmasıyla büyük önem taşıyan bu çiftlik söylenene göre 648MW kurulu güce sahip.

Toplamda 679 milyon dolarlık bütçeyle inşa edilen bu devasa boyutlara sahip çiftlik, 2.5 milyon tane solar modülün bir araya gelmesiyle oluşmuş ayrıca bu çiftliğin kuruluşu toplamda 8 ay sürmüş.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0