İlkel Kabiledeki İnsanların Uçakla Fotoğrafı Çekildi

5
2
1
1
0
Gelişen teknolojiyle artık insanlık diğer gezegenlere yerleşmek üzere ancak bu insanlar en basit teknolojilerden bile haberdar değiller.

Yıllardır eğitim müfredatı gereği ilkel kabilelerin olduğu ve insanlığın bu kabilelerden bugünkü teknoloji seviyesine kadar ilerlediğini biliyoruz. Peki bu kabilelerden bazılarının binlerce yıl geçmesine rağmen doğal yaşamını bozmadan hala dünyadan bir haber yaşadığını biliyor musunuz?

Bu kabilelerden  Amazon yağmur ormanlarının tam içinde dairesel bir yapıya sahip Yanomami gruplarından bir tanesinde yaşayan insanların uçaktan fotoğrafı çekildi. İlk kez uçak gören bu insanlar, neler olduğunu ve ne gördüklerini anlamayarak hayretle uçağa doğru baktılar. Bu hayret çekilen fotoğrafa da yansıdı.

Bu insanlar modern yaşamla tanıştırılmıyor mu?

Bu tarz kabilelerde yaşayan binlerce ilkel insan olduğu bilindiği halde devletler buradaki insanların modern yaşamla tanışması yerine bu kabileleri dış tehlikelerden korumayı ve kabilelerin doğal yapısını bozmamayı amaçlıyor. Öte yandan madencilerin bu ilkel insanların yaşamı konusunda tehlike oluştuğu düşünülürken bölgeyle ilgili devletler buradaki doğal hayatın korunması için ekstra çaba gösteriyor. Neden bu tarz kabilelerde yaşayan ilkel insanların modern yaşamla tanıştırılmadığı konusunda ise henüz belirgin bir fikir yok.

5
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
1
0