Elmas Nükleer Atıkları Bataryaya Dönüştürebiliyor!

0
0
0
0
0
Elmasın nükleer atıkları bataryaya dönüştürmek amacıyla kullanılabildiği keşfedildi.

Doğaya ve çevresindeki canlı her şeye zarar veren nükleer atıklar, bilim insanlarının uzun süredir çözmek için uğraştığı sorunlardan birisi. Bristol Üniversitesi’nde görevli olan araştırmacılar, bu büyük soruna çözüm sunan yeni bir keşif gerçekleştirdiklerini açıkladılar.

Bilim insanları, nükleer atıkları elmaslar ile çevreleyerek bir çeşit batara üretilebileceğini keşfettiler. Radyasyon seviyesi düşük olan maddelerle denemeler yapan araştırmacılar, bu yöntem sayesinde nükleer atığın etrafına radyasyon yaymadığını da fark etmişler.

Bu teknikteki tek sorun, üretilen bataryanın güç seviyesinin az olması. Tahminlere göre keşfedilen teknikle üretilen karbon bazlı bir batarya, nükleer enerji için kullanıldığında ortaya çıkardığı enerjinin yüzde 50’sini 5730 sene içerisinde üretebiliyor.

Ancak bataryalar her türlü ortamda sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor. İlerleyen senelerde bu teknikle üretilen bataryaların uçaklarda ve hatta uzay gemilerinde kullanıldığını görebiliriz. Fakat bunun olması için ilk olarak bataryaların daha fazla güç üretebilmesini sağlamamız gerekiyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/11/28/diamonds-convert-nuclear-waste-into-batteries/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0