Elon Musk'tan Dava Açtığı Eski Çalışanına Mail: Sen Berbat Bir İnsansın

29
20
8
6
1
Dün sizlerle Tesla'nın eski çalışanına açtığı davanın detaylarını paylaşmıştık. Bugün gelen yeni bilgiler ışığında, Elon Musk ile eski çalışanı Marty Tripp arasındaki konuşmalar ortaya çıktı.

Geçtiğimiz senenin ekim ayında Tesla bünyesinde çalışmaya başlayan Tripp, Tesla'nın Nevade eyaletindeki "Gigafactory" fabrikasında görev alırken şirketin verilerini çaldığı gerekçesiyle suçlanıyor. Elon Musk, bu duruma öyle sinirlenmiş olacak ki hem basına yaptığı açıklamalarla, hem de özel konuşmalarıyla bu öfkesini atamamış durumda.

Elon Musk, belki de şu ana değin 60 milyar dolarlık bir şirket sahibinden görmeyeceğimiz bir savaşın içine girdi. Şirketin verilerini çaldığını ve basına servis ettiğini iddia ettiği Tripp ile henüz 2 gün önce yaptığı özel e-posta görüşmeleri basınla paylaşıldı. Elon Musk, sakinliğini korumaya çalışsa da belli ki duruma çok içerlemiş.

Musk ve Tripp Arasında Geçen Konuşmalar

Marty Tripp: Hiç merak etme; halka ve yatırımcılara söylediğin yalanların bedelini ödeyeceksin.

Elon Musk: Beni tehdit etmek sadece işlerini daha da zora sokar.

Marty Tripp: Tehdit filan etmiyorum. Sadece olacakları söylüyorum. Hediye için teşekkürler!

Elon Musk: İnsanlara yaptığın şey için kendinden utanmalısın. Sen berbat bir insansın!

Marty Tripp: Ben hiçbir zaman insanları etiketlemedim. Milyon dolarlık bir hurda olan Tesla Model 3'teki kronik hatalara dair, kendi üretimim olan ürünlerin dokümanları aldığım için de suçlanamam. Güvenlik hataları ile dolu bir araçla insanları kandırmak asıl berbat olan şey.

Elon Musk: Tesla Model 3'te hiçbir şekilde kronik problem yoktu. Kendi sınıfında açık ara dünyanın en güvenli aracı. Ayrıca milyarlarca dolarlık bir şirketin hurdalığında milyon dolarlar yatması da çok normal. Bu yeni bir haber değil. Ama şerefin üzerine verdiğin söze ihanet etmenin, sana iş veren şirketini ve arkadaşlarını satmanın ve fişlemenin senin için yasal sonuçları olacak. Öyle olsun. Kendine dikkat et.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/21/elon-musk-tesla-lawsuit-sabotage-model-3/
29
20
8
6
1
Emoji İle Tepki Ver
29
20
8
6
1