Elon Musk’ın ‘Pedofili’ Hakaretinden Sonra Tesla’nın Hisseleri Çöktü

38
10
6
4
3
Tesla CEO’su Elon Musk, sosyal girişimci kimliğiyle gerçekleştirmek istediği bir yardım projesini eline yüzüne bulaştırdı. Tayland’daki mağarada çocukları kurtaran bir dalgıca Twitter hesabı üzerinden “pedofili” yakıştırması yaptı. Tesla değer kaybetmeye başladı.

Eğer dünya çapında birkaç şirketin çoğu zaman yaptığı işin önüne geçen bir üne sahip patronu iseniz, itibar en büyük dostunuz olmalıdır. Elon Musk’ın itibar kazanmakta olduğu kadar, bu hafta yaşananlar gösteriyor ki kaybetmekte de üstüne yok. 

Tayland’daki mağarada mahsur kalanları kurtarmak için görev alan, bir süredir Tayland’da yaşayan İngiliz dalgıç Vernon Unsworth, CNN’e bir dizi açıklamada bulunmuştu. Elon Musk’ın çocukları için geliştirdiği bir nevi kişisel ve SpaceX sosyal sorumluluk faaliyeti olan “roket parçalarından mini denizaltı” projesini beğenmediğini ileten dalgıç, mağaranın yapısından dolayı bunun hiç işe yaramayacağını dile getirmişti. Operasyon başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra konuştuğu için Musk’ın bu proje ile adeta şov yapmaya çalıştığını söylemişti.

Musk da bir gece vakti Twitter hesabından Unsworth’a açık açık “pedofili” dedi. Çocukları kurtarmak için mağaraya giren bir kahraman dalgıca bunu söylemek, Musk’a pahalıya mal olacaktı. Tweetler silindi, yarattığı şok baki kaldı. Tesla’nın hisseleri pazartesi sabahı %3.5 düşüş kaydetti, şirket saatler içerisinde 2 milyar dolar para kaybetti. 

Cuma gününü 328.87 dolarla kapatan Tesla hisseleri, pazartesi sabahında 307.20 dolarla açılınca skandalın ekonomik izleri de ortaya çıkmış oldu. Tesla’nın en büyük 4. hissedarı olan James Anderson, krizi “üzücü bir örnek” olarak nitelendirdi.

İngiliz dalgıç Unsworth, son 7 yıldır Tayland’da o mağaranın bulunduğu bölgede profesyonel dalgıçlık yapıyor. Kendisi Musk’ın bütün dünya önünde yaptığı bu açıklamanın ardından yasal yollara başvurabileceğini aktardı. Kurtarma operasyonunun şefi olan Narongsak Osottanakorn da Musk’ın denizaltı planını "uygunsuz" olarak nitelendirmişti. 

Elon Musk’tan konuyla ilgili resmi bir açıklama bekleniyor.

Kaynak : https://www.reuters.com/article/us-tesla-ceo/tesla-shares-fall-after-ceo-musk-abuses-british-caver-idUSKBN1K62H7
38
10
6
4
3
Emoji İle Tepki Ver
38
10
6
4
3