Elon Musk, Tayland’daki Mağarada Görevli Olan Bir Dalgıcı 'Pedofili' Olmakla Suçladı

28
8
3
3
0
Musk, sanıyoruz ki bazen sosyal medyaya eşref saatinde girmiyor. Kendisi sonradan sildiği bir dizi Twitter paylaşımında, Tayland’da görev yapan İngiliz bir dalgıcı açık şekilde pedofili olmakla suçladı. Hatta bunun üzerine de bahse girerim diyen Musk, tüm paylaşımları @zeynep isimli büyük ihtimalle Türk olan bir kullanıcıya yanıt olarak yaptı.

Biliyorsunuz, Elon Musk’ın sosyal medyayla arası son derece iyi. Kendisinin yaptığı bazı açıklamalar hem ilham veriyor hem de tüm platformlarda gündemi değiştiriyor, ancak Musk bazen bu mecraları fazlasıyla rahatsız edici kullanabiliyor. Neredeyse paylaştığı kadar sildiği tweet de var. 

Musk, SpaceX’in Falcon 9 roketinde kullandığı oksijen tankıyla, Tayland’daki mağarada mahsur kalan çocukları kurtarmak için ortaya fikir atmıştı. Bu fikir pek çok kişinin hoşuna gitse de uygulanmadı. SpaceX ekibi Elon Musk ile birlikte bölgeye gidip, ilerleyen zamanlarda lazım olur düşüncesiyle oksijen tankını orta seviyedeki mağaralardan birisine bırakmıştı.

“Mağara 3'ten yeni döndüm. Mini-sub gerektiğinde hazır. Roket parçalarından üretildi ve Wild Boar adı verildi. Gelecekte faydalı olabileceğini düşündüğümüz için burada bıraktık. Tayland çok güzel.”  

Başarılı bir operasyon yapıldı, herkes kahraman oldu.

Dün ise paylaşımları silindiği için hangi kullanıcının hangi sorusuna yanıt verdiğini bilemediğimiz Elon Musk, Twitter üzerinden bir dizi açıklamada bulundu. Cevap verdiği kişi, muhtemelen süreci merak eden @zeynep adında bir Türk’tü. Bu çok mühim değildi, önemli olan söyledikleri:

“Ne var biliyor musun, gösterilen videodan rahatsız olmadım. O denizaltı ya da podlardan birinin, 5. mağaraya kadar sorunsuz şekilde gitmesini sağlayacağız. Üzgünüm "pedo" herif, gerçekten bunu istedin"

Musk'ın bahsettiği videoda, söz konusu pedofili olmakla suçladığı dalgıç var:

Musk’ın hedefe aldığı dalgıç Vern Unsworth, geçtiğimiz Cuma günü CNN International'a verdiği bir röportajda, küçük denizaltıyla Musk'ın SpaceX mühendislerini bir “PR dublörlüğüne” soyunduklarını anlattı. Musk’ın kendi reklamını yapmak için çabaladığını ifade etti. Unsorth’a göre Musk’ın planının çalışmasına hiç imkan yoktu.

Musk'ın “mağaradaki macerasının neye benzediğine dair hiçbir fikri olmadığını” söyleyen dalgıç, denizaltı haline getirilen oksijen tankının mağaradaki boşluklardan daha uzun olduğunu, esnek bir yapıda olmadığını savunuyor. Hatta bu dalgıç, Musk’ın mağaranın belirli bir seviyesinden sonra ayrılmak istediğini, çünkü projesinin çuvalladığını anladığını da söylüyor.

Musk'ın açıklamasına devam edelim: 

"Su seviyesi aslında çok düşüktü, çocukları hiçbir malzeme kullanmadan 5. mağaraya kadar çıkartabilirdiniz. Eğer doğru değilse, son kurtarma videosunu göstermesi için bu ahbaba meydan okuyorum. Pompa ve jeneratör ekibi en büyük kredinin sahibidir. Adını anmadığımız kahramanlar onlar. Tayland'da yaşayan bu İngiliz gurbetçisi adamı mağaralarda bulunduğumuz hiçbir yerde görmedik. Gördüğümüz sadece orada iyi işler çıkartan, Tayland donanması/ordusu üyeleriydi. Tayland donanma üyeleri bize eşlik ettiler." 

()

Tüm gerçek kurtarma projesinin başındaki Narongsak Osatanakorn, Musk’ın planının geçerli olmadığını zaten ortaya çıktığı gün aktarmıştı. Musk ise operasyonu koordine eden ve aynı zamanda mağaranın bulunduğu şehrin valisi olan Osatanakorn’un bu açıklamalarını reddetti, onun bir uzman olmadığını söyledi.

Sonuç olarak Musk’ın planı uygulanmadı, kurtarma çalışmaları başarıyla sonuçlandı. Musk’ın planı uygulansaydı belki yine başarılı olacaktı. Elon Musk, kendi planını uygulamayan kişiler başarılı olsalar bile açık şekilde onları tebrik etmedi. Bir dalgıca yaptığı pedofili yakıştırması ise gelinen noktada apayrı bir katman, apayrı bir sorun. Bir dalgıcın dünyanın en iyi dalış merkezlerinden birisi olan Tayland’da yaşamasından daha doğal bir şey olamaz.

Musk’ın söz konusu paylaşımlarını silmesi, bulunduğu mevkiye ve role yakışmayan sözlerinden pişman olduğunun bir göstergesi. Açıkçası tüm projesinin zaten temelinde PR kaygıları bulunan bir süreç olduğu ortada. Aksi takdirde var olan çalışmalara gizliden gizliye destek olmak varken, tüm süreci sosyal medya açıklamalarıyla yönetmek biraz kötü kokan bir yöntem.

Bakalım silinen paylaşımlar ve Musk’ın bu tavrı hakkında bir açıklama gelecek mi.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/07/15/elon-musk-tweets-hell-bet-ya-a-signed-dollar-that-thai-cave-rescuer-is-a-pedo/
28
8
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
28
8
3
3
0