En Kusursuz Android Deneyimini Hangi Marka Sunuyor?

5
1
0
0
0
Android akıllı telefon üreticilerinin hangisinin daha kararlı ve sorunsuz bir Android deneyimi sunduğuna ilişkin bir rapor yayınlandı.

Hepinizin bildiği üzere Android işletim sistemi, iOS’e göre çok daha hantal, sıkıntılı, sürekli hata veren ve stabil olmayan bir işletim sistemi olarak anılıyor. Ancak aslında Android işletim sistemi saf haliyle iOS kadar kararlı bir işletim sistemiyken üreticilerin kendi ek geliştirmeleri Android’e bu olumsuz sıfatları yüklüyor.

Bu üreticilerden bazılarının cihazlarına dahil ettiği arayüz Android işletim sistemini ağırlaştırırken bazı üreticilerin arayüzleri ise problem yaşatmadan gayet akıcı bir şekilde akıllı telefon deneyimi sunabiliyor.

Konuyla ilgili araştırma yapan Apteligent isimli şirket, yaptığı araştırmaya göre Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi üzerinde en kararlı Android deneyimini sunan markaları açıkladı.

En kararlı arayüz Xperia serisinde

Çeşitli popüler akıllı telefon markaları üzerinde uygulamaların çökme oranını hesaplayan Apteligent, bu oranları duyurdu. Şirketin yayınladığı oranlara göre akıllı telefon üreticileri arasında en kararlı işletim sistemi deneyimini Sony sunuyor.

En az uygulama çökmesi Sony cihazlarında yaşanırken Sony’i sırasıyla Motorola, HTC, Samsung, LG ve ZTE takip ediyor. Beş markayı kapsayan araştırmada en fazla uygulama çökmesi problemi ZTE cihazlarında yaşanıyor.

Elbette bu çökme oranları sadece bir telefon üzerinde değil, birden çok cihazda yapılmış durumda. Yani bazı markalar ilerleyen cihazlarında bu tarz problemleri çözerek işletim sistemini daha stabil hale getirmiş olabilir. Ancak genel olarak baktığımızda en kararlı arayüzü Xperia serisi cihazlar sunuyor.

5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0