Eski Apple Çalışanı, Şirketin Otonom Araçlarla İlgili Verilerini Çinlilere Satacakken Tutuklandı

23
6
3
2
0
Apple bünyesinde mühendis olarak çalışan Xiaolang Zhang, Apple'ın otonom araçlarla ilgili üst düzey güvenlikli proje ve verilerini çalmak suçuyla tutuklandı.

Geçtiğimiz sene boyunca Apple'ın otonom araç piyasasına girip girmeyeceği (Apple Car) çokça tartışılmıştı. Yavaş yavaş sönüp giden haberlere rağmen anlaşılan Apple, bu projeyi geliştirmeye devam ediyordu. Şirket bünyesinden ayrılan Xiaolang Zhang, Apple'dan çaldığı otonom araç verileriyle San Jose Havaalanı'nda kıskıvrak yakalandı.

Xiaopeng Motors'ta çalışmak için iş yerinden istifa etmeye hazırlanan Zhang'ın sunuculardaki yoğun aktivitesinden şüphelenen Apple yetkilileri, bu durumu emniyet birimlerine bildirdi. Yakalanan Zhan, sorgusunun ardından eşinin şirkete götürdüğü dizüstü bilgisayarı aracılığı ile verileri çaldığını kabul etti. 

Xiaolang Zhang, verileri Çin'de bir süre önce kurulan ve gelecekte önemli bir pazar payı elde etmesine kesin gözüyle bakılan Xiaopeng Motors'a satacaktı. En azından suçlamalar bu yönde. Apple'da donanım mühendisi olarak çalışan Zhang'ın bu verileri ne kadara veya ne karşılığında satacağı ise henüz belirlenmiş değil.

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-07-10/ex-apple-employee-charged-with-stealing-secrets-for-chinese-firm
23
6
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
23
6
3
2
0